Det må du ikke gå glip af til United by Streets

Havnefronten byder på masser af superfede, og ikke mindst gratis og åbne street aktiviteter i løbet af L2017. Her får du en guide til, hvad du ikke må gå glip af.

L2017 byder på tonsvis af åbne gadeaktiviteter, og de kræver hverken billet eller tilmelding. Få overblikket her. Foto: Peter Drastrup

United by Streets er den samlede betegnelse for de mange gadeaktiviteter, der finder sted under landsstævnet. Gadeidræt er hastigt voksende, ikke blot i Danmark men i hele verden, og det er kommet for at blive.

Det kan være alt lige fra BMX, skateboard, parkour, street workout med egen kropsvægt eller Panna street soccer. Du kan også prøve street handball, fitness basket eller spille bordfodbold. Mulighederne er uendelige, og de finder sted fra morgen til aften.

Det meste sker på den inspirerende havnefront i Aalborg med udsigt til Limfjorden eller på Th. Sauers Plads. Og det bedste af det hele er, at rigtig mange af aktiviteterne hverken kræver tilmelding eller billet.

Det eneste, du skal gøre er at møde op. Her giver vi dig et bredt udsnit af, hvad der sker, så du ikke bagefter ærgrer dig over, at det fandt sted for næsen af dig, uden du vidste besked.

HappyMoves

Ingen festival uden gode klassiske spil. Derfor åbner HappyMoves hver dag en container fyldt med spil på forskellige lokationer i Aalborg. Der vil være kongespil, bordfodbold eller stigegolf – you name it. Tag en flok venner med og udfordr hinanden eller andre tilstede. HappyMoves har faste containere ved Vestre Fjordpark og i Jomfru Ane Parken ved Havnefronten. Derudover laver HappyMoves små pop up-events, hvor og når du mindst venter det.

Læs mere om HappyMoves og se, hvor containerne står

Parkour

Det ser for sejt ud, når traceurs ophæver tyngdekraften og i total kontrol og viden om kroppens ydeevne, kaster sig ud i vilde hop og moves. Hver dag bliver der afholdt workshops, hvor dig, der er nysgerrig men aldrig har prøvet kræfter med parkour, kan teste, om det er noget for dig. Alle kan være med, så mød op. I bliver delt op efter niveau af et kompetent crew.

Se det fulde program for de åbne parkour-aktiviteter

Street Workout

Træningsmaskinen er dig selv og din egen kropsvægt, og gaden er dit fitness center. Det er essensen i street workout, og der popper hele tiden nye træningsfællesskaber op over hele verden. Hver dag under L2017 er der åbne træninger med forskellige instruktører og varierende fokus. Kom og bliv inspireret til, hvordan du kan træne over alt.

Lørdag klokken 12.30 bør du især ikke gå glip af, når landets vildeste street workout-udøvere kæmper mod hinanden i styrke, tricks og skills. Det bliver spektakulært og inspirerende, og bagefter får du mulighed for at stille spørgsmål til deltagerne og få tips og tricks til at forbedre din squat eller push up.

Se det fulde program for alle de åbne street workouts

Street soccer

Freestyle fodbold, panna og 3 mod 3-turneringer. Der er sprængfyldt med fede fodbold-aktiviteter til L2017, og du kan bare møde op og lære af nogle af bedste bold-artister.

Fredag fra 12 til 14 kan du for eksempel stille op i den åbne Panna-turnering, hvor I dyster 1 mod 1 om at score flest mål på tre minutter. Panna betyder tunnel, og det betyder, at laver du en tunnel på din modstander, vinder du kampen med det samme. Turneringerne bliver delt op efter køn og alder. Det bliver sjovt, fedt og helt sikkert intenst.

Eller tag to venner under armen om lørdagen og stil op i Street Soccer Open Cup 3vs3-turneringen. I spiller 3 mod 3 mod andre jævnaldrende. Vinderne tager hæderen, alle får del i det sjove. Turneringerne starter løbende. Se hvornår i linket.

Danmarks bedste skaters og riders dyster

For skaters og riders er der masser af aktiviteter på Th. Sauers Plads, og det hele akkompagneres af fed musik.

Torsdag står i løbehjulets tegn med åbne workshops om formiddagen, hvor alle kan komme og prøve og lære trick løbehjul. Over middag dyster dem med erfaring om, hvem der skal tage Sauers Open-titlen i 2017 for trick løbehjul.

Fredag ruller BMX’erne ind på pladsen, og igen starter vi med en åben session, hvor alle er velkomne til at komme og lære skills. Fra klokken 13 bliver det alvor, når Sauers Open titlen 2017 står på spil.

Lørdag gentager programmet sig på Sauers Plads – denne gang for skaterne. Her kan du møde internationale pro skatere og lære tips og tricks. Danmarks bedste skaters dyster om titlen over middag, og vi garanterer, at der bliver god stemning og noget at se på.

Husk at alt er åben for alle, også uden billet.

Tjek det fulde program for United by Streets. Vel mødt derude.