L2017: Det må du ikke gå glip af - fredag

Det kan være svært at overskue alle de fede aktiviteter, der foregår til L2017. DGI guider dig til den bedste fredag på Landsstævnet.

Fredag kan du kaste dig i havnen med Big Splash, der sætter trampoliner op til formålet.

Landsstævnet er nu for alvor i gang, og du glæder dig til endnu en dag fyldt med idræt og glæde. Og torsdag var faktisk kun en lille smagsprøve på, hvad du kan forvente dig af i dag. Vi har igen udvalgt de fedeste aktiviteter, så du bare skal møde op og tage stemningen ind.

På grund af vejrsituationen kan der forekomme ændringer i programmet, og nogle ting kan aflyses helt. Du kan holde dig opdateret om programændringer på denne side.

Morgen Yoga

Væk dig selv med en omgang yoga fra morgenstunden. Yogatimen har fokus på vejrtrækning, dynamiske udstrækninger og grundstyrke. Hvis du ikke har prøvet yoga før, så gør det bestemt ingenting, der er nemlig plads til alle i denne time. Yoga skaber harmoni mellem din krop, dit sind og din bevidsthed, og det giver dig balance, styrke og smidighed. Kort sagt giver yogatimen dig alt, hvad du har brug for, så du er klar til at give dig hen til en masse andre aktiviteter resten af dagen.

Hvornår? Fredag kl. 9.00-10.00
Hvor? Nordkraft, Kjellerups Torv

Se aktiviteten i programmet

Flydende badmintonbane

Efter yoga er du klar til dagens udvalg af aktiviteter. Og så du kan jo tage din nye bedste yogaven med til en badmintonduel på vandet. DGI lægger nemlig en flydende badmintonbane ud i Aalborg Lystbådehavn, hvor du kan prøve badminton med en ekstra dimension, nemlig at forsøge ikke at ryge i vandet, samtidig med, at du skal vinde over din modstander. Banen, der er lavet som en airtrack i gymnastik, har samme mål som en almindelig badmintonbane. Det kan være en god idé at huske badetøj eller tøj, der godt må blive vådt.

Hvornår? Fredag kl. 12.00-16.00
Hvor? Vestre Fjordpark

Se aktiviteten i programmet - OBS! Denne aktivitet er flyttet fra Skudehavnen til Vestre Fjordpark

Big Splash – Spring Mod Nord

Har du ikke fået nok af vand endnu, og formåede du at holde dig tør på den flydende badmintonbane, så behøver du ikke bevæge dig langt væk for at hoppe en tur i havnen. Big Splash lægger an til masser af vandaktiviteter i Skudehavnen, lige op ad badmintonbanen. Her kan du springe fra trampoliner og direkte ud i havnebassinet. Du får et adrenalinkick uden lige, og bliver sendt afsted mod flere sjove aktiviteter.

Hvornår? Fredag kl. 11.00-17.00
Hvor? Vestbyen, Skudehavnen

Se aktiviteten i programmet - OBS! Hold øje med begivenheden, da der kan forekomme ændringer

Fitnesstest

Går du og undrer dig over, hvordan din form egentlig er? Så kan du få testet dig selv til landsstævnet. Fitnesstesten måler dig på din styrke, kondi, smidighed, koordination og balance. Der er altså rig mulighed for at finde ud af, hvordan det egentlig står til med din krop. Testen kan for eksempel hjælpe dig til at blive klogere på, hvordan du kan forbedre din fysiske form, og den kan udløse et Europæisk Fitness Badge i tre niveauer; Basic, Advanced eller Approved. Du skal dog være 18 år for at deltage i testen.

Hvornår? Fredag kl. 12.00-13.00
Hvor? Nordkraft, Kjellerups Torv 

Se aktiviteten i programmet

SUPboard

Stand Up Paddle er dukket op flere steder i landet, og nu kan du prøve idrætten til Landsstævnet. SUP, som det kaldes, udfordrer din motion og balance. Du skal nemlig stå på et board i vandet, mens du forsøger at komme frem med en paddel. Og hvis du ikke mestrer kunsten at glide henover bølgerne, kan du også bare ligge på boardet – det kan faktisk bruges som badedyr. De eneste krav, til at du kan prøve SUPboardet, er, at du kan svømme og er over 15 år.

Hvornår? Fredag kl. 14.00-17.00
Hvor? Vestre Fjordpark, Vestre Fjordpark Vandbassin

Se aktiviteten i programmet

Skateboard Best Trick

Nu har du været i gang længe, og det er forståeligt, hvis du har brug for at tage den lidt med ro for en stund. Vil du gerne se på andre være i gang, kan du slå vejen forbi Politigården. Politiet har nemlig åbnet op for, at de danske top rippers og udenlandske pros kan komme og vise deres bedste tricks på gelænderet foran Politigården, der fungerer som rail under konkurrencen. Der er både DJ og host til arrangementet, så der bliver taget godt hånd om dig. Du skal bare nyde de fantastisk dygtige skatere, der stiller op.

Hvornår? Fredag kl. 16.00-17.00
Hvor? Midtbyen, Politigården 

Se aktiviteten i programmet

Efterskoleholdets show

Har du brug for at sidde ned efter en lang dag, så er det helt forståeligt. Et godt sted at sidde kunne være på tribunerne til Efterskoleholdets show fredag aften. Her har du mulighed for at se 6700 elever være i gang på en og samme tid i det der formentlig er verdens største opvisningshold. Showet byder på fælles serier, spring, musik, sang og fællesskab, og der er næsten gåsehudsgaranti på denne oplevelse. 

Hvornår? Fredag kl. 20.00-21.30
Hvor? Vestbyen, Aalborg Stadion

Se aktiviteten i programmet

L2017 International GymNight

Er du en af de heldige, der allerede har billet til efterskolernes show lørdag, så er der også andet på programmet. Du kan nemlig opleve dygtige udenlandske gymnaster fra blandt andet Australien og Finland, artister fra Taiwan og dansere fra USA sammen DGI's 11. verdenshold. På en uge sammensættes showet med de internationale hold til Landsstævnet, og det kulminerer i dette show fredag aften. 

Hvornår? Fredag kl. 20.00-21.00
Hvor? Gigantium

Se aktiviteten i programmet

Moderne pardans – Balaften

Dagen er ved at være slut, men hvis du lige skal have brændt det sidste krudt af inden aftenens koncerter, så kan du tage en svingom med din ven, kæreste, bror eller hvem du har lyst til at byde op til dans. Uanset om du vil prøve cha-cha-cha eller jive, så er der til denne balaften noget for enhver smag – og der er garanti for smil på læben. Alle dansene danses med enkle variationer, så alle kan være med, uanset om du har danset før eller det er første gang.

Hvornår? Fredag kl. 20.00-23.00
Hvor? Nordkraft, Kjellerups Torv 

Se aktiviteten i programmet

Koncerter

Så er der ikke meget andet tilbage, end bare at nyde det gode musikprogram, der faktisk kører hele dagen. Der er koncerter i hele byen, så du kan næsten ikke gå glip af musikken.

Hvornår? Fredag 13.00-01.30
Hvor? Gammeltorv, Nytorv, Toldbod Plads og Slotspladsen

Læs det fulde program for koncerter

Selvom du her får et godt bud på en fantastisk dag til Landsstævnet, så er det kun et udpluk af alle aktiviteterne, der foregår. Så hvis du er nysgerrig på mere, eller du leder efter noget bestemt, kan du læse meget mere i det fulde program.