Gå på opdagelse til Landsstævnet

Flere end 400 aktiviteter – du kommer ikke til at kede dig! Her er en lille guide til, hvad DGI Landsstævne har at byde på, når Aalborg byder velkommen.

I Vestre Fjordpark kan du opleve en energisk beachvolley-kamp.

Når DGI Landsstævne indtager Aalborg den 29. juni til 2. juli til sommer bliver det med samme magiske stemning, som har været karakteristisk for Landsstævnet igennem mange år, og det er i høj grad deltagerne, der sørger for stemningen.

”DGI og værtsbyen kan skabe nok så gode rammer, men det er gæsterne, der skaber atmosfæren. De kommer med den positive stemning og det hjerterum, der gør Landsstævnet helt unikt”, siger Lene Klindt, Projektleder for L2017.

Glæden og sammenholdet spreder sig i hele byen, og i Aalborg bliver det hele så bynært og kompakt, at man vil kunne fornemme den særlige stemning i alle kroge. Stort set alle aktivitetssteder og indkvarteringssteder kommer til at ligge inden for en radius af 5 km fra Aalborg bymidte, så Landsstævnet kommer til at sætte sit præg på hele byen.

På rundtur i Aalborg

Du kan gå rundt til storset det hele, så når du holder pause fra dine aktiviteter, vil det være oplagt at tage dine kammerater under armen og gå på opdagelse i byen og opleve noget af alt det, Landsstævnet har at byde på.

På Gabels Torv i Midtbyen finder du A World of Sport. Her er fire kontinenters bevægelseskultur repræsenteret, og torvet er delt op i tre aktivitetsplatforme, hvor de forskellige etniske og historiske lege, danse og idrætsgrene udfolder sig. Oplev en skøn blanding af opvisninger og publikumsinddragelse for alle aldersgrupper. Alle kan være med (også dem uden landsstævnebillet). Her mærker du virkelig pulsen og møder magien fra en mangfoldighed af bevægelsesmuligheder fra hele verden - Bollywood dans, Inuit lege, vikingekonkurrence, salsa, afrikansk akrobatik og dans, tamilsk Kilithaddu og riddere.

På torve i bymidten vil du kunne opleve forrygende gymnastikopvisninger, og i Karolinelund spreder hyggen sig om de populære petanque-turneringer. Bevæg dig ned mod den moderne havnefront og besøg Jomfru Ane Parken, hvor du kan chille med street udøvere og lade dig imponere af Europas bedste freestylere eller Danmarks bedste BMX riders.

Går du videre rundt på Havnefronten, er du måske heldig at blive mødt af en bordtennisspiller, en floorballturnering eller for den sags skyld en snorlige linje linedancere. Nordkraft summer af liv, og du støder både på thaiboksere, folkedansere, fit for fight-personer og deltagere i dyb meditation.

Gå mod øst

Ruten kunne derefter være et smut forbi Østre Anlæg, der blandt andet byder på koncentrerede krolfspillere i aktion, skiskytter i løbesko, som dyster i biatlon eller en gruppe begejstrede cyklecrossløb-deltagere.

Bevæg dig mod vandet igen og tab kæben til de imponerende Wakeboard-opvisninger i Østre Havn. Bevæger du dig i stedet en anelse mod syd, rammer du med stor garanti et par engagerede Bowlsspillere i Østre Allé Hallen og et par perfekte matchbolde i Aalborg Østre Tennisanlæg.

Kan du mærke et sus? Så er du nok spadseret et godt stykke sydpå og er kommet ud til Gigantium, hvor de fede shows med Verdensholdet og International GymNight finder sted.

Gå mod vest

Nu går turen vestover, og du passerer nysgerrigt Foreningshuset, hvor der er en krocketturnering i gang. Du når lige at se de glade løbere, der netop har hørt startskuddet til det fantastiske ZOO-løb, inden du går ud til KFUM-hallerne og hepper på en hæsblæsende badminton-kamp.

Du bevæger dig nordover og oplever begejstret, hvordan hundeejerne kan mestre deres hunde i en agilitykonkurrence på Rugby Stadion, inden du sætter kursen mod Haraldslund og vrikker til rytmen af aqua fitness i fuld sving. Du fornemmer pludselig gåsehuden fra 6700 efterskoleelever, der opfører et storslået show på Aalborg Stadion for fulde huse.

Nu trækker dit boldhjerte dig mod Aalborg Freja, hvor du med stor fornøjelse overværer et par fodbold- og håndbold-turneringer, inden du går mod Vestre Fjordpark – det store nyombyggede strandområde ned mod Aalborg Havn. Her kan du godt læne dig tilbage og sætte uret i stå: Du skal opleve både beachvolley, kano og kajak, triatlon, beachhandball, landevejscykling, MTB, Ocean Rescue Camp og løb.

Du har mod på mere og går forbi Big Splash-området mod Friluftslejren, hvor du klatrer i træer, fletter i pil og får prøvet kræfter med naturens fitnessredskaber.

Tag mod syd

Du vil gerne have det hele med, så nu hopper du lige på én af de gratis busser og kører sydpå – ned til en skydningsoplevelse af de bedste og en spændende golfturnering i smukke omgivelser.

Slut af med koncerter

Om aftenen skal du naturligvis feste til de mange koncerter, der finder sted i byen. Oplev for eksempel Mads Langer, Outlandish og Jacob Dinesen. Se det fulde musikprogram

Og der er meget mere!

Denne artikel kunne på ingen måde rumme alle de mange landsstævneaktiviteter – der er så meget mere, du bare bliver nødt til at opleve. Så nu er det din tur til at nærstudere program og kort, så du ikke går glip af noget. Sæt i gang!