"Glæder mig til at opleve fællesskabet"

Mit Landsstævne: Q&A med L2017-deltager Anders Larsen fra Vejle Idrætshøjskole, der deltager i Landsstævnet for anden gang.

En kæmpe festival for idrætten. Sådan beskriver Anders Larsen fra Vejle Idrætshøjskole Landsstævnet. Foto: Anders Korsager Nielsen

21-årige Anders Larsen fra Vejle Idrætshøjskole er med til Landsstævnet i Aalborg. Vi har stillet ham seks hurtige spørgsmål om, hvad han skal opleve, hvad han glæder sig mest til, og hvad Landsstævnet betyder for ham. 

Hvorfor er du til Landsstævne?

Fordi jeg har gået på Vejle Idrætshøjskole, som er en af de seks idrætshøjskoler, der deltager i Landsstævnet.

Er det første gang, du er til Landsstævne?

Det er anden gang. Jeg var så heldig at være på efterskole for fire år siden, da Landsstævnet var i Esbjerg, og var også med dér.

Hvad skal du opleve?

Torsdag skal jeg lave en opvisning sammen med de seks andre højskoler, som vi havde generalprøve på onsdag. Ellers skal jeg ud og spille en masse beachvolley og prøve en masse workshops for eksempel motionsboksning og crossfit. Jeg har mest kig på styrketræning, som jeg også træner til daglig.

Hvad glæder du dig mest til?

Når vi har lavet opvisningen torsdag, og at opleve det fællesskab, vi har opbygget på højskolen. Jeg glæder mig også til at opleve Aalborg som by. Når man er her, skal man jo ud og se lidt, og måske have en lille én, feste og høre noget godt musik.

Hvad tænker du, når du hører ordet Landsstævne?

På en kæmpe festival for idrætten, hvor mennesker kan få lov til at se og prøve diverse idrætsgrene og være i det fællesskab, vi alle sammen kommer med. Det er jo alt lige fra diverse klubber rundt i Danmark til efterskoler og store højskoler, der deltager. Mange tror, at det handler om at komme og lave en serie, men det er meget mere. Det handler om at hygge sig og gøre, hvad man vil. Spille beachvolley ude ved stranden eller få en øl i gaden. Det kommer an på, hvad man har lyst til. Man kan prøve alt.

Hvor sjovt tror du, det bliver på en skala fra 1 til 10?

Det er svært at sige. Indtil videre er det 10, så lad os se, om ikke det fortsætter sådan. Dem, der ikke deltager, går glip af meget.