Hvordan laver du koreografi for 6700 mennesker?

Lars Bak Larsen har brugt to år på at lave koreografien til over 6700 efterskoleelever.

Lars Bak Larsen er manden bag Efterskolernes Shows koreografi

Forestil dig at få 6700 mennesker til at gøre præcis det, du beder dem om. Forestil dig at forberede det i to år, og så forestil dig slutteligt, at du kun har to gange til at øve det.

Det er Lars Bak Larsens virkelighed. For to år siden, i august 2015, blev han spurgt, om han ville være ansvarlig for koreografien i efterskolernes opvisning til Landsstævnet. Det ville han, og så gik arbejdet i gang.

”Til daglig er jeg gymnastiklærer på en efterskole, og jeg var også med til Landsstævnet i Esbjerg, hvor jeg lavede en af koreografierne, så jeg har lidt erfaring med det,” fortæller Lars Bak Larsen.

Øver to gange inden show

Med et team bestående af 20-25 koreografier har han forberedt det, der fredag og lørdag skal kulminere i efterskolernes opvisning. Samtlige 6700 når kun at være samlet to gange. 23. maj var de samlet i Vejen til et træningspas. Den anden gang var mandag eftermiddag 26. juni på Aalborg Portland Park.

Excel-ark og brainstorm

Spørgsmålet er, hvordan man får så mange mennesker til at udføre noget, du har så få gange til at øve?

”Det kræver en masse tegninger, skitser, Excel-ark og rigtig mange ting, man brainstormer med hinanden om.

Selv har Lars Bak Larsen haft ansvaret for den del af showet, hvor drengene og pigerne er sammen på græsset. De andre dele af showet har Lars Bak uddelegeret til andre koreografer.

Du kan se et uddragfra efterskolernes show på holdets Facebook-side