Knastør humor i et vådt campingmiljø

Lejrleder John Blak holder humøret højt og næsen oven vande i regnvejret på den nyanlagte Stigsborg Camping.

”Hvor skal vi være?” spørger et par sjællandske damer. De er netop ankommet til den til lejligheden anlagte Camp Stigsborg, som ligger på nordsiden af Limfjorden - den såkaldte solside. Men i dag, torsdag den 29. juni - dagen, hvor L2017 åbner, er det så som så med solen. Vejret veksler mellem støv- og styrtregn.

”De sagde, vi skulle spørge dig,” siger damernes til John Blak, som er lejrleder for de godt 3.000 landstævnedeltagere, der har indløst campingpas til Stigsborg.

Det forkerte stævne

”Hvor kommer I fra?” spørger lejrlederen og træder ud af containeren, der er hans kontor under landsstævnet.

”Midt- og Vestsjælland,” kommer svaret promte. John Blak kigger på kortet og lader blikket glide rundt. Og med en alvorsfuld mine kigger han op:

”Det er ikke det her stævne, I skal til!”

Kort pause. Så smelter de sjællandske smil den regngrå stemning, og en  storsmilende John Blak peger til det fjerneste hjørne af campingpladsen.

”I har så unge ben," siger han til de modne damer, "og nu er regnen jo holdt …”

Mens damerne protesterer, undskylder John Blak med et smil:

”Ja, ja, vi ligger godt nok på bedetæpper herinde, men det virker ikke endnu,” siger han.

Syret grund

John Blak er ikke bleg for at give en rundvisning på Syren, som indtil nu har været det folkelige navn for området. Tidligere har her ligget en syrefabrik. Nu er store dele af området renoveret og dækket af et lag overskudsjord fra sygehusgrunden med det nye supersygehus på den anden side af fjorden.

”Stedet her bliver til grunde, som ikke en gang rige københavnere får råd til at købe,” fortæller John Blak, og peger ud over den afspærrede syregrund.

Billeder af solbeskinnede luksusboliger toner frem på nethinden. Dog kun for et kort øjeblik. Hurtigt fortrænges de af virkeligheden – og den er våd – oppefra og nedefra.

Telte med indlagt vand

For det nye jordlag gør, at regnvandet ikke kan trænge ned i underlaget. Vandet bliver liggende, så pytter bliver til søer, mens biler på campingpladsens p-plads begynder at sidde fast i pløret, og campister, der slår lejr har garanti for teltplads med indlagt vand.