Landsstævnet åbnede med en spektakulær og regnfuld aften

DGI Landsstævne blev skudt i gang i Aalborg med en intens, spektakulær og til tider regnfuld åbningsaften. Statsministeren slog i sin åbningstale fast, at Landsstævnet knytter bånd mellem mennesker.

H.M. Dronningen ankommer til DGI Landsstævne og modtages af Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen og DGI's næstformand Birgitte Nielsen. Blomsterpigen, der går bagved, hedder Amalie Møller og er ni år. Foto: Michael Bo Rasmussen

DGI Landsstævne er en begivenhed, som knytter bånd mellem mennesker. At skabe fællesskab kræver en stor indsats.

Sådan sagde statsminister Lars Løkke Rasmussen i sin åbningstale til DGI Landsstævne i Aalborg 29. juni. Landsstævnet strækker sig frem til 2. juli og byder på mere end 25 idrætter og 400 aktiviteter.

Åbningen blev overværet af H.M. Dronningen, der forinden sejlede i chalup over Limfjorden. 

Statsministeren: Vi skylder de frivillige en stor tak

Statsminister Lars Løkke Rasmussen understregede i sin tale, at regeringen deler DGI’s og DIF’s fælles vision om, at i 2025 skal 50 procent af danskerne være medlem af en idrætsforening, og 75 procent af befolkningen skal være idrætsaktive.

”Det kræver en fælles indsats. Og der er en særlig gruppe mennesker, som er helt afgørende, og som vi allerede skylder en stor tak. Nemlig alle jer tusinder og atter tusinder af frivillige i vores klubber og foreningsliv. Uden jer kunne Landsstævnet aldrig stables på benene. Uden jer, ville Danmark ikke være det land, det er i dag. Tusind tak for jeres indsats – både i dag, i morgen – og alle årets andre dage,” sagde Lars Løkke Rasmussen til stor jubel for de mange deltagere og tilskuere, der helt glemte torsdagens våde vejr ved de varmende ord.

Idrætten gør os klogere på os selv og fællesskabet

DGI’s næstformand Birgitte Nielsen fastslog i sin åbningstale, at Landsstævnet er en storslået manifestation af dansk idræt, af frivillighed, fornyelse, folkelighed og fantasi.

”Idrætten gør os klogere på os selv og det fællesskab, vi er en del af. I idrætten må vi hver især tage ansvar for en større helhed. Dét er rygraden i dansk idræt – at vi er parate til at gøre noget for andre, ikke for egen vindings skyld,” sagde Birgitte Nielsen.

Et urbant landsstævne

Aalborgs borgmester, Thomas Kastrup-Larsen, fremhævede i sin tale, at Landsstævnet finder sted lige i hjertet af værtsbyen:

”I forhold til DGI´s landsstævnehistorie så er det jo første gang, et landsstævne bliver så urbant, som her i Aalborg. Alle deltagerne skal bo, spise og udfolde deres mange aktiviteter inden for en radius af 5 kilometer. Det er nyt, det er spændende,” sagde Thomas Kastrup-Larsen.

De nyeste idrætstrends

Inden åbningen af DGI Landsstævne, havde statsminister Lars Løkke Rasmussen deltaget i 1,2 kilometer af paraden gennem Aalborg midtby. Med i paraden var 16.000 landsstævnedeltagere – heriblandt 6700 efterskoleelever.

Frem til 2. juli byder Landsstævnet på et væld af idrætsaktiviteter. Landsstævnet byder ikke blot på velkendte idrætter som beachvolley, gymnastik og fodbold, men er samtidig et udstillingsvindue for de nyeste idrætstrends som åbent vand-svømning, cyklecross og aqua crosstraining.