”Vi glæder os til at køre deltagerne rundt”

Som Landsstævne-deltager kører du gratis med bybusserne i Aalborg, og de nordjyske chauffører ser frem til at møde dig i bussen.

Jan Møller byder velkommen til alle Landsstævne-deltagere Foto: Mikkel Homann Carøe

Ekstra arbejde, mere trafik og nye ruteplaner. Man skulle måske tro, at buschaufførerne i Aalborg havde en negativ holdning til, at Landsstævnet er kommet til deres by. Men nej.

Læs også: De første landsstævnedage gør Aalborg helt klar til fest

Skal du med bussen

Her får du alt den viden, du har brug for om busplaner, køretider osv.

”Vi glæder os til at køre alle deltagerne rundt,” siger Jan Møller, der er 63 år og buschauffør for Arriva i Aalborg.

”Vi vil rigtig gerne være nogle gode værter, vi vil jo gerne sælge vores by til hele Danmark, så folk kommer og besøger os igen,” fortsætter han.

Skepsis er forsvundet

De aalborgensiske buschauffører har været til forskellige informationsmøder om omvæltningen under DGI Landsstævne. Og stemningen er blevet bedre og bedre jo tættere vi er kommet på startdagen for Landsstævnet.

”Der var lidt skepsis i starten, det skal jeg være ærlig at sige. Det er jo noget helt nyt for mange chauffører,” siger Jan Møller.

”Men jeg vil godt vove den påstand, at nu er alle klar på udfordringen. Vi vil møde folk med et smil, være tålmodige og give deltagerne den bedst mulige oplevelse.”

Læs også: Hvordan laver du koreografi for 6700 mennesker?

Et smil gør en verden til forskel

Jan Møller har kørt bus i fire år, og han har lært, at det betaler sig at tage ”ja-hatten” på inden en vagt.

”Møder du folk med et smil, og måske også en lille smule gas og løjer, så får du masser af god energi den anden vej. Så er det en kæmpe fornøjelse at være buschauffør,” siger Jan Møller.

Der forventes op mod 90.000 besøgende til Aalborg under Landsstævnet.