Danmarks største idrætsfestival inspirerede med nye aktiviteter

DGI Landsstævne i Aalborg sluttede søndag med et festligt afslutningsshow. Og Landsstævnet har givet folk smag for at prøve nye aktiviteter.

DGI Verdensholdet var en del af afslutningsshowet til Landsstævnet i Aalborg. Foto: Lars Horn

DGI Landsstævne sendte søndag de 25.127 deltagere hjem fra Aalborg med et stemningsfyldt afslutningsshow på Aalborg Stadion. Showet gav smagsprøver på de mange forskellige idrætter, der har været til Landsstævnet, og der var indslag med United By Streets – et særligt tiltag for at gøre flere unge aktive, bl.a. med gadeidrætter. Også DGI Verdensholdet begejstrede publikum.

”Landsstævnet har vist, at dansk idræt har stærke og livskraftige rødder. At dansk idræt er dynamisk og levende – at nye aktiviteter hele tiden finder plads,” sagde DGI’s næstformand Birgitte Nielsen.

Også finansminister Kristian Jensen, der selv har været aktiv deltager i Landsstævnet, holdt tale.

”Vi har haft nogle uforglemmelige oplevelser, nogle fantastiske dage og mødt nogle vidunderlige mennesker. Landsstævnet er ved at slutte - samtidig begynder det at leve for evigt i vores minder,” sagde Kristian Jensen.

Run på nye aktiviteter 

Landsstævnet har i den grad givet deltagerne smag for at prøve noget nyt. Lørdag strålede solen, og der var bl.a. run på de mange aktiviteter i Vestre Fjordpark, Aalborgs nye rekreative område.

Køen til at prøve den flydende badmintonbane var lang, og der var 1000 der prøvede kano og kajak. Over 1200 gav sig i kast med kystlivredning – også kaldet Ocean Rescue Camp. Og 122 var klar til triatlon.

Samlet set bød Landsstævnet på over 25 idrætter og mere end 400 aktiviteter, og det var ikke kun udendørs, at folk havde lyst til at prøve noget nyt. Det er in at kombinere forskelle idrætter og f.eks. flytte aktiviteter fra land til vand, så der var fuldt hus til workshops i aqua running, aqua intervaltræning og aqua yolates.

Også på de fem gymnastikgulve i Aalborg midtby var der gang i den, 200 var med til mountainbike løb, og 300 deltog i biatlon – en kombination af skydning og løb.

5000 frivillige og 350 skader

Landsstævnet blev skudt i gang for de 25.127 deltagere 29. juni med regn og blæst til åbningsaftenen på Havnefronten i Aalborg. En samlet opgørelse viste på afslutningsdagen, at 5000 frivillige har givet en hånd med.

Aalborg har summet af liv, men Landsstævnet har beredskabsmæssigt været særdeles fredeligt.

Nordjyllands Politi betegner dagene som ”helt almindelige.” Samaritter ved Landsstævnets aktiviteter har behandlet omkring 350 skader, herunder mange vabler.

Næste DGI Landsstævne finder sted i Svendborg i 2021.