De danske konger af street soccer

For fjerde år i træk kan det danske landshold kalde sig europamestre i asfaltfodbold

Til lyden af hyldesthorn og heftig rapsang kunne de seks danske street soccer spillere på DGI's og Danmarks landshold lade sig hylde som europamestre - for fjerde år i træk!

Titlen blev vundet i European Street Cup Street Soccer.

Holdet slog et velspillende Frankrig-hold 1-0 på et mål af Mads Phonbamrung i den forlængede spilletid. Målet var et smukt krøllet skud næsten fra en snæver vinkel, der snød både en forsvarsspiller og målmanden.

Det holdt hårdt i år. Holdet kom videre fra indledende runde på bedst målscore efter en sejr, et nederlag og en uafgjort kamp.

Semifinalen mod holdet fra Tyskland blev vundet 2-1 efter forlænget spilletid på et mål af Jacob Corneliussen fra Silkeborg.

Krammere og kæmpesmil

Klapsalverne bragede løs, da Mads Phonbamrung i finalens forlængede tre minutter sendte bolden i mål med et elegant krøllet skud næsten fra bagbanden.

Og jublen brød løs blandt spillerne. Krammere, kæmpesmil og en synlig forløsning sendte spillerne rundt på banen, hvor fans pilede rundt for at lykønske dem.

"Med sejren i dag fire mod fire er det prikken over iét. Det er fjerde gang, vi vinder den, og det er en fornøjelse hver gang," sagde EM-helten bag det afgørende mål efter kampen.

En blandet resultatrække

Ud over Mads Phonbamrung spillede Moussa Ajanne, Suell Osmani, Amin Benmoumou og Jacob Corneliussen i kampen, mens Anders Borg forblev en ekstra reserve. Suell Osmani er samtidig holdets træner.

DGI's og Danmarks landsholds vej til finalen gik over en 3-2 sejr over Italien, et 0-1 nederlag til Letland, 0-0 mod Belgien og 2-1 over Tyskland i semifinalen.

500 euro var præmien for sejren til det danske hold. Der deltog ialt otte europæiske hold