Kulturministeren: Landsstævnet er en del af den danske DNA

De mange forskellige aktiviteter til DGI Landsstævne inspirerer danskerne til at være mere aktive, sagde kulturminister Mette Bock under sit besøg i Aalborg.

Kulturminister Mette Bock spændte cykelhjelmen og hoppede på den to-hjulede for at få et indtryk af DGI Landsstævne lørdag. Og hun var begejstret for de mange forskellige aktiviteter til landsstævnet

”Det her en folkefest uden lige. Det her er en del af den danske DNA,” lød det fra sportens minister.

På ruten kom hun bl.a. forbi Havnefronten i Aalborg, hvor boldjonglører dystede i EM i street soccer. Og hun fortsatte til Aalborg Stadion for at se Efterskoleholdet show, som 6700 efterskoleelever er med i.

”Landsstævnet gør mig virkelig glad og stolt på alle måder. Det er med til at binde os sammen som mennesker,” sagde Mette Bock.

Landsstævnet gør danskerne mere aktive

Mette Bock hæftede sig også ved det store frivillige engagement, der er lagt i Landsstævnet.

”Værdien af landsstævnet kan ikke måles. Den helt store og blivende værdi, det er så mange danskere engagerer sig. Både som frivillige som står og sørger for alt det praktiske set up, og som udøvere,” sagde Mette Bock.

Landsstævnet byder på over 25 idrætter og 400 aktiviteter og et væld af nye idrætter som cyklecross, aqua yolates og acro yoga. Og ministeren er ikke i tvivl om, at landsstævnet er med til at gøre danskerne mere aktive.

”Man kan se, at folk har det sjovt sammen, også når de laver idræt, og jeg tror det er en stor inspiration,” sagde Mette Bock.