Minister og motionister med gevær og løbesko

Finansminister Kristian Jensen kom i mål i 27:52 i landsstævnets biatlon, der udfordrer løbere, som vil lidt mere.

Det gælder om at få ro på pulsen under den liggende skydning.

Dagens hurtigste: 

  1. Bjørn Søvsø Jensen 21:35
  2. Brian Saxtoft Berdin 21:37
  3. Jimmi Vroue: 22:29

27:52 stod der på lystavlen, da løberen med nr. 153 på ryggen, Kristian Jensen, landsstævnedeltager og finansminister, kom i mål efter dagens biatlon i Østre Anlæg.

Kristian Jensen er ganske tilfreds med dagens præstation. For en biathlon er fem løberunder à en kilometer og fem skud med gevær mellem hver løberunde. Misser du et skud, får du en strafrunde à 35 meter.

"Jeg ramte plet med alle fem skud i første runde, skød tre forbi i anden, ramte alle i tredje og skød tre forbi i fjerde," fortæller en svedig minister. 

Kristian Jensen lå på 20. plads midt på dagen, altså før alle tilmeldte havde løbet turen. Da alle var igennem rakte Kristian Jensens tid til en samlet placering som nr. 40. 

Appellerer til løbere

Blandt de mange, som flokkedes omkring startstedet, er det tydeligt, at biatlon appellerer til løbere, og at en del kender konkurrencen fra skiskydning.

”Det er lettere at lære løbere at skyde, end at lære skytter at løbe,” siger Flemming Mikkelsen fra DGI Skydning.

Han arbejder for at udbrede biatlon, og meget tyder på, at han og DGI Skydning ikke kun behøver at sigte på løbere.

”Der er også interesse for biatlon blandt trialeter - og typisk blandt løbere, der vil udfordres med mere end løb,” fortæller Flemming Mikkelsen.

Plads til uprøvede

Ved startstedet overvejer Annette Pedersen fra Haderslev at tage en tur. Hun dyrker yoga og kender til skydning via sin mand, Kåre Pedersen, som er politimand.

”Jeg tænkte, at jeg kunne få gavn af, at jeg har kontrol over min vejrtrækning,” siger Annette Pedersen, som lige præcis når at komme med som nr. 296 af de i alt 300, der kan være med.

”Til alle konkurrencer, kan man komme uden at have prøvet det før,” siger Flemming Mikkelsen og peger hen imod skydearealet, hvor den første bås er afsat til instruktion.

Et danmarkskort lige ved båsene viser, at det er muligt at være med i biatlon-events flere steder i landet – på Bornholm, i Nordsjælland, på Als, i Aarhus, Viborg og andre steder. For selv om biatlon ikke spreder sig med lynets hast, vinder aktiviteten frem flere og flere steder.