Oplev Svendborg

Svendborg - Øhavets hovedstad – skaber en hyggelig og maritim ramme for DGI Landsstævne 2022.

Hyggelig atmosfære i smuk natur

Svendborg er byen med majestætiske træskibe, bølgen blå så langt øjet rækker, hyggelige bindingsværkshuse og maleriske brostensgader. Nogenlunde midt i Danmark ligger Svendborg omfavnet af øhavet og en skøn natur, og byen kan både opleves til vands og til lands.

Over alt er man altid ledsaget af byens uundgåelige, maritime charme og atmosfære.

Svendborg er en stolt søfarts- og handelsby, men også en by med natur i verdensklasse, kulinariske perler, et stærkt kulturliv på flere forskellige scener og med aktiviteter og begivenheder for enhver smag.

Det sydfynske øhav

Omkranset af vand og med et væld af småøer og holme kun få kilometer fra bymidten, ligger Svendborg som øhavets ukronede hovedstad.

Det sydfynske øhav går lige i hjertet på én. Det er verdens største oversvømmende istidslandskab med det smukkeste natur- og bakkelandskab, omkranset af i alt 55 småøer og holme.

I Svendborg er der aldrig langt til de fineste sandstrande og idylliske gadekær. Havnen i Svendborg er byens ansigt udadtil, og der er blevet bygget store træskibe i århundreder, og lystsejlere fra hele verden strømmer stadig til hele året rundt. 

Smagen af Svendborg

Fyn er kendt som Danmarks have. Historien lyder, at hvis man kaster et æbleskrog, spirer der er frugttræ. Sydfyn er især kendt for de mange vejboder, gårdbutikker og små lokale producenter, der laver alt fra ost, kød, mel og rapsolie, til honning, most, bolsjer, chokolade og is fra Skarø, der er så himmelsk, at Singapore Airlines serverer den for sine gæster på 1. klasse.

I Svendborg finder du et væld af muligheder for at smage på Sydfyn. Der er et bredt udbud af restauranter, cafeer, street food og kroer, der alle laver mad med omhu, kærlighed og ikke mindst lokale råvarer.

Det gode liv er i fokus. Nærhed, bæredygtighed og lokal forankring er nøgleordene. Kulturelle, maritime og kulinariske begivenheder udgør tilsammen det, der kaldes smagen af det gode liv.

Svendborg under L2022

Under L2022 vil du kunne mærke den vibrerende landsstævnestemning overalt i byen.

2 km fra Svendborg centrum ligger Svendborg Idrætscenter (SIC), og her kommer Landsstævnecentrum til at ligge med et hav af idrætsaktiviteter, landsstævnearenaen, festtelte, scener og spisetelt.

Derudover vil både byen, havnen, Christiansminde, Tåsinge og Svendborg Nord summe af liv og være centrale områder for idrætsaktiviteter. For ikke at tale om Ollerup, som danner ramme om for eksempel senioraktiviteter.

Kulturen er også kun en gåtur væk - tag på opdagelse i baggårde, på byens teatre og på museer. Og nyd det hyggelige byliv med butikker, caféer og restauranter ind imellem alle dine aktiviteter. 

Velkommen til både deltagere, publikum, gæster og borgere

Svendborg er stolt af at være værtsby og glæder sig til at byde de mere end 20.000 deltagere velkommen.

Alle borgere i Svendborg og omegn er også inviteret til at deltage i festlighederne. Der er nok at se på. Lige fra opvisningerne rundt i byen, over streetturneringen på havnefronten til udspring i vandet. Ikke at forglemme kan publikum købe billetter til de mange shows.

Der er rigtig mange gode grunde til at besøge Svendborg og blive en del af DGI Landsstævne 2022!

Mærk pulsen. Mød magien.

Områder i Svendborg

Vi har delt Svendborg op i forskellige landsstævneområder. Guide til, hvad der sker i de enkelte områder

Oversigt Landsstævneområder Svendborg A4 kort_405602_med festivalzoner.png