Tjek på løb og styrketræning

Hvornår
28. sep 2020 kl. 17:00 til 21:00
Hvor
DGI Nordsjælland, Frederiksværksgade 16, 3400 Hillerød, Danmark

Nummer
2020 18 06 3209

Lær at kombinere din løbetræning med funktionel styrketræning. Du får både teoretisk og praktisk viden om, hvordan du inddrager sjove og funktionelle styrkeøvelser, skadesforebyggende træning samt tips og tricks til hvordan du formidler øvelserne. Mange løbere skal motiveres til styrketræning.

Træningsformen bidrager til udholdenhed, kondition, styrke, smidighed, koordination mm. Træningen kan sammensættes og varieres på et utal af måder, hvilket gør det afvekslende og spændende. 
Med dette kursus får du styr på variation af din træning, sammensætning det bedste program og bliver en bedre løber. Der vil også være masser af inspiration til dig, som skal videreformidle til andre i din klub eller fællesskab.

Dette kan du bl.a. opleve 
Prøv de klassiske træningsmetoder, som underbygger kombinationen af styrkebaserende øvelser med klassisk intervalbaseret løbetræning. De praktiske styrkeøvelser vil primært blive gennemført med egen kropsvægt, og hvor det er muligt, vil det blive forklaret, hvordan man kan tilføre ekstern vægt, hvis man har det til rådighed, hvor man træner.

I det teoretiske forløb lærer du, hvordan din krop reagerer på styrketræningen, og hvorfor styrketræ-ning er en afgørende faktor i skadesforebyggelse i forbindelse med løb, og på sigt påvirker din løbepræstation. Samtidig lærer du at sammensætte træningspas til forskellige niveauer, undgåelse af skader og særlige opmærksomhedspunkter.

Dagens program (ca.)  
Kl. 17.00-17.15: Kort præsentation og introduktion 
Kl. 17.15-19.15: Praktiske styrkeøvelser  
Kl. 19.15-19.45: Omklædning, pause og sandwich 
Kl. 19.45-20.45: Teoretisk oplæg: Motivation, træningsplanlægning og hvad gør funktionel styrketræning ved mit løb? 
Kl. 20.45-21.00: Opsamling og evaluering

 
Praktisk  
Mød omklædt i løbetøj efter vejret og medbring evt. skiftetøj. Der er IKKE mulighed for bad. 
HUSK der er 2 praktiske sessioner (før og efter frokost!). 
Medbring skriveredskaber til noter og drikkedunk til det praktiske. 
Kurset er inkl. frugt, kildevand, sandwich og kaffe/te.

Underviser  
Signe Nyby er Cand. Scient. i Human Ernæring og Human Fysiologi fra Københavns Universitet. Signe er en formidabel underviser med bred viden inden for feltet og mange års erfaring med både varieret træning, træningsplanlægning og konkurrence.

Andre spændende arrangementer Vis alle arrangementer