Naturewalk Boserup

Hvornår
19. aug 2021 kl. 17:30 til 20:30
Hvor
Boserupgård Naturcenter, Boserupvej 84, 4000 Roskilde, Danmark
Hvem
Udøvere, begynder, letøvede, øvede

Nummer
2021 17 06 4102

Find roen, sæt dine sanser i spil og få en unik gåoplevelse i godt selskab med andre i Nationalpark Skjoldungernes Land. Du kommer tæt på Boserup Skov, Roskilde Fjord og Sankt Hans 👌

🍃 Smuk natur  
Turen tager dig fra Boserupgård langs stranden ud til kysten med den fantastiske udsigt til Kattinge Vig. Vi runder shelterpladserne, den gamle skydebane og når helt ind i området omkring Sankt Hans Hospitals Kapel og Kirkegård. På vejen tilbage runder vi "Slottet", der trækker historie helt tilbage til Absalons tid, ligesom vi passerer den nye spange på Skjoldungestien, inden vi går retur til Boserupgård.

🚩 Markeret rute 
Ruten er på ca. 7,5 km og tydeligt afmærket hele vejen. Det betyder, at du kan gå i dit eget tempo. Friske turledere fra Dansk Vandrelaug, Roskilde gør dig følgeskab, ingen behøves at gå alene. Ruten er ikke egnet for gangbesværede og klapvogne, den foregår på brede og smalle stier og er pænt kuperet flere steder. Fodtøj, der egner sig til færdsel på skovstier, anbefales. Stierne kan især, hvis det har regnet i dagene op til, være smattede nogle steder.

👪 Hvem tager du med? 
Du kan deltage uanset om, du er mand eller kvinde, ung eller ældre, i god form eller ej. Tag din familie, din ægtefælle, dine naboer, dine venner med eller mød nye mennesker undervejs. Vi går ruten én gang.

🍽️ Forplejning 
Efter turen byder vi på et let måltid inkl. vand. Maden nydes udendørs ved Boserupgård Naturcenter. Medbring evt. lunt tøj/tæppe.

🌼 Historie, blomster og urter 
Aftenen afsluttes med spændende oplæg ved naturvejleder, Louise Liv Holm, der fortæller om Nationalpark Skjoldungernes Land og om blomster og spiselig urter.

🚶 Hvorfor er gang godt? 
Gangmotion er perfekt i forhold til at komme ud og være aktiv. En frisk gåtur om dagen er en god og nem måde at få fysisk aktivitet ind i hverdagen. Det er sundhedsfremmende og forebygger en lang række sygdomme.

Praktisk info 
🗸 Rute på kort - se billeder mm via begivenheden på Facebook 
🗸 Børn under 15 år deltager på forældrenes ansvar. 
🗸 Parkering på p-plads ved Skolerne i Boserup, Boserupvej 100, 4000 Roskilde. 
🗸 Det er IKKE tilladt at køre bil i skoven (fra parkering er der ca. 500 m til Naturcentret). 
🗸 Der er toiletter i Boserupgård Naturcenter. 
🗸 Det er IKKE tilladt at medbringe hunde på turen. 
🗸 Husk tøj efter vejret og drikkedunk, hvis du får brug for væske undervejs. 
🗸 Arrangementet afvikles naturligvis i henhold til de gældende retningslinjer for corona.

Eventen arrangeres af Bevæg dig for livet - Løb i samarbejde med Dansk Vandrelaug, Roskilde.

Kom med på flere smukke gåture 
Se dem alle her

Andre spændende arrangementer Vis alle arrangementer