Margueritløb i Højer

Hvornår
19. sep 2021 kl. 11:00 til 13:00
Hvor
Marskhallen, Halvej 1, 6280 Højer, Danmark
Hvem
Udøvere, begynder, letøvede, øvede

Nummer
2021 18 06 4201

4,4 - 9,3  eller 21,1 km løbetur

Vi følger det gamle havdige fra 1861 mod ‘Nationalpark Vadehavet’ til Højer Sluse, derpå langs Højer Kanal gennem Margrethe Kog, der er det sidst indvundne marskland. Derefter videre til Vidåslusen, som blev indviet den 10. maj1982.

Her krydser vi åen og det  fremskudte dige fra 1981, som vi følger til Emmerlev Klev ad den asfalterede bærmevej uden for diget. Ved Emmerlev Klev mødes det nye dige med Emmerlevdiget fra 1927.

NYT! På ruten mellem Højer Sluse til Vidåslusen kan du også vælge at løbe / gå på Marskstien ( 54km lang vandresti gennem Tøndermarsken ) i stedet for den asfalterede Slusevej – strækningen på begge er 1,5km.

½ maraton fortsætter langs stranden ved Emmerlev Klev og vadehavet ca. 2km.  Vi fortsætter op ad skrænten via trappen ind i et naturskønt område. Vi følger skov- og grusstier igennem Tingdal plantage til Emmerlev, hvor vi følger det gamle Emmerlevdige tilbage til Marskhallen.

9,3 km ruten er barnevogns og kørestolsvenlig

Målet er samme sted som start.

4,4 km tur  
Ruten er den samme, indtil vi kommer til Højer Sluse. Inden vi når denne, drejer vi mod øst til Højer Havn, hvor vi kommer forbi "Bådfolk ved Vidåen" et lille frilands- museum. Vi ser bådklubben og roklubben. Efter at have passeret Vidåfabrikken krydser vi Vidåen og følger ådiget til Højer Sluse. Herfra løber vi på det gamle havdige tilbage til Marskhallen.

Målet er samme sted som start.

Andre spændende arrangementer Vis alle arrangementer