Løbetræneruddannelsen - Basis 1
DGI & DAF Løbetræneruddannelsen – Basis 1: Kom godt i gang som løbetræner
En dygtig træner kan andet og mere end at sætte dagens træning i gang, og der er ikke kun én måde at være løbetræner på.
Er du bidt af løb, og har du lyst til at dele din begejstring og løbeglæde i en trænerrolle? Start på DGI & DAF Løbetræneruddannelsens Basis 1.
Her får du en masse input til din nye rolle som løbetræner med inspiration til at arbejde med forskellige typer af træning, ligesom du bliver udfordret på din måde at tænke trænerrollen. Samtidig indgår der på uddannelsen indialog og diskussion om arbejdet med nye løbere i klubben.
Du bliver også introduceret til nogle af de forskellige drivkræfter, der får folk til at løbe og giver dem glæde i træningen. Mennesker er ikke ens, og de søger derfor også noget forskelligt i træningen, og i det fællesskab de træner i. På uddannelsen ruster vi dig til både at tage højde for løbernes motivation og være aktiv i arbejdet med løbernes målsætninger – uanset om de er præstationsbetonede eller ej.
Endelig arbejder vi på Basis 1 med variation og alsidighed i træningsplanlægningen, så du øger chancen for at sikre motiverede og skadefri løbere.
Tilmeld dig Basis 1, hvor du igennem aktiv læring, praktiske øvelser og teoretiske oplæg bliver introduceret til emner som:
- Motivationsfaktorer for løbere
- Hvilken type træner er du?
- Velkendte udfordringer for løbetræneren
- Didaktiske overvejelser
- Variation og alsidighed i træningen
- Løbetræning i praksis
Efter kurset får du en hjemmeopgave, som du frem mod Basis 2 skal løse. Det er med til at sikre en god start på din trænerrolle.
Forudsætninger:
Dette kursus er åbent for alle – også selv om du ingen erfaring har som løbetræner eller ikke er medlem af en DGI- eller DAF-forening. Det kræver ingen særlige forudsætninger at være med på Basis 1.
Kl. 09.00 Velkomst, introduktion, præsentation og forventninger
Kl. 09.45 Rollen som træner inkl. praktisk øvelse
Kl. 11.00 Den gode undervisning
Kl. 11.30 Motivation og målsætninger
Kl. 12.15 Frokost og erfaringsudveksling
Kl. 13.00 Variation i træningen
Kl. 13.30 Træningsplanlægning i praksis
Kl. 14.00 Praktisk undervisning
Kl. 16.00 Opfølgning på praktisk session og kaffe
Kl. 16:30 Hjemmearbejde
Kl. 16.45 Afrunding og evaluering
Kl. 17.00 Tak for i dag
Henrik Pedersen