3 gode råd til at øge din motivation i vintertiden

Få 3 simple tips, der gør det nemmere for dig at komme ud af døren og løbetræne, når det er koldt og mørkt.

Øg motivationen når det er mørkt, ved at løbe sammen med andre Foto: Ole Joern

Er det mere viljestyrken end lysten, der får dig til trække i løbetøjet og komme ud af døren i vinterhalvåret, så er det helt normalt. Energiniveauet er bare lavere, når det er koldt og mørkt udenfor, så giv dig selv et klap på skulderen for overhovedet at tænke på, hvor løbeskoene står. 

Du kan dog gøre nogle simple ting for at hjælpe dig selv lidt på vej. Løbekonsulent Julie Faurholt Pedersen fra DGI Fyn har 3 gode råd til, hvad du selv kan gøre for at øge motivationen til at komme ud og løbe i vintertiden. 

Se dem her:

#1 Kom ud i de lyse timer

Særligt i den mørke tid på året, har vi ekstra brug for lys. Prøv at komme ud i de lyse timer, når du har mulighed for det. Tag en løbetur i weekenden, deltag for eksempel i crossløb i naturen, som findes over det meste af landet. Hvis du har mulighed for at holde en aktiv pause i løbet af arbejdsdagen i form af en gåtur, cykeltur eller løbetur, er det også en rigtig god idé. Frisk luft, motion og lys giver glæde og ny energi til de mørke timer.

#2 Sæt oplevelsesmål frem for præstationsmål

Prøv at sætte oplevelsesmål frem for præstationsmål, hvis du mangler motivation i din daglige træning. Lad dig inspirere af nye ture, og steder du gerne vil opleve. Der er mange fine og gode oplevelser at få om vinteren, både på stille vinterdage i naturen, men også i sne, regn og rusk. Tag for eksempel en ny sti og se, hvor den fører dig hen. Naturen er et sandt skatkammer, der beriger os hver gang, vi bevæger os ud i den. Eventyret venter lige udenfor hoveddøren.

#3 Løb i fællesskab

Vær aktiv sammen med andre, og nyd aktiviteter sammen med venner, i et løbenetværk eller i en klub. Det kan give gode og nye oplevelser at løbe sammen med andre, og så er det også hyggeligt. De dage hvor motivationen er lav, og mørket føles ekstra mørkt, kan det være et rigtig godt skub til at komme afsted.

God løbetur!