"Jeg løb i mudder og hoppede over træstubbe"

Alt vinterløbetøj blev fundet frem til DGI Crossløb i Snapindskoven, og nattens snestorm over Danmark satte sit spor på ruten i den odenseanske skov.

”Det er da rigtig crossløb-vejr,” konstaterede en af de officials, der holdt styr på de næsten 250 løbere til DGI Crossløb i Snapindskoven i Odense søndag den 22. november 2015.

Pandebånd, handsker, benvarmere – ja alt var fundet frem fra skabet efter nattens snestorm i Danmark. Og deltagernes sko nåede at være både rene, hvide, gennemblødte og brune undervejs i løbet.

Men hverken de yngste eller ældste løbere blev slået ud af sne, sjap og blæst – eller af det træ, der væltede under løbet – tværtimod.

”Jeg synes, det er sjovt, fordi der er mange forhindringer. Jeg løb i mudder og hoppede over træstubbe,” sagde Lucas Callesen på 7 år, som var blandt de yngste, hurtigste og mest rene deltagere.

Han kom også før 80-årige Charley Brandrup på den tre kilometer lange rute.

”Bare det at gennemføre er en sejr,” sagde Charley Brandrup.

”Jo ældre jeg er blevet, jo kortere løber jeg. Men det er stadig med en vis hastighed, så jeg slår nogen af de yngre løbere.”

Giver et boost

Ingrid Rasmussen fra Odense Gymnastikforening, OGF, og Niels Søndergaard fra Svendborg Gymnastikforening, SG, løb ruten tre gange igennem.

Ingrid har løbet ligeså længe, som Niels har levet nemlig 25 år.

”Det er sjovt, fordi vi konkurrerer indbyrdes. Vejret må gerne være sådan her. Man skal bare huske på ikke at sammenligne med sine normale tider,” sagde Ingrid Rasmussen.

”I dag er det ikke så sjovt, fordi jeg er våd og smurt ind i mudder. Men det giver mig et boost, at jeg gjorde løbet færdigt,” sagde Niels Søndergaard, som rystede af kulde efter løbeturen, selvom han var godt klædt på.

Crossløb i hele Danmark

Til dette løb var der ikke rigtig 'salg' i vandet. Det var der til gengæld i de varme drikke.

”Det her løb har det helt rigtige niveau. Det koster 275 kroner at deltage i serien med de 10 løb, og det er hyggeligt, at man slutter af med te og kage,” sagde Lucas´ far, Jacob Callesen.

På Fyn afholdes det næste crossløb i Hole Skov den 13. december 2015. Det koster 50 kroner at deltage, og du kan bare møde op på selve dagen, hvis du vil være med.

DGI afholder også crossløb i resten af landet hele vinteren. Det er for både børn og voksne på alle niveauer.