Søg ud i naturen - livet som løber er andet end asfalt

I Greve er vinterhalvåret en mulighed for at få variation i løbetræningen ved at søge væk fra asfalten og ud i naturen. Det betyder, at færre falder fra.

I vinterhalvåret søger mange af Greve Trims løbere væk fra asfalten og ud i terrænet.

Har du deltaget i Crossløb-serien i Midt- og Vestsjælland er der en god chance for, at du er stødt på en deltager fra Greve Trim Motionsklub. Med 60-70 deltagere per løb er Greve Trim den mest repræsenterede klub i landsdelens crossløbsserie.

De har sat deres præg på crossløbsserien både under og efter selve løbene, hvor de socialiserer over kaffe, the og kage – betalt af foreningen. 

Bag gruppen af hyggende mennesker, der står og drikker kaffe og taler med hinanden efter et crossløb, gemmer der sig en historie om en forening, der har sans for, at du som aktivt menneske har brug for variation og adspredelse.

Vigtigt med variation – både mentalt og løbeunderlaget

Greve Trim er en stor idrætsforening med cirka 1200 medlemmer, hvor 760 af dem er løbere. Resten cykler, skater eller powerwalker. Grunden til, at så mange af dem finder vej til DGI’s Crossløbserie, er formentlig, at der i foreningen er fokus på at bruge vinterhalvåret til at dyrke det sociale samvær og skabe variation i den almindelige løbetræning på asfalt.

Fakta om Greve Trim Motionsklub

  • Greve Trim Motionsklub er en flergrenet forening, der tilbyder løb, skating, cykling, powerwalking og crosstrim
  • Foreningen har 1100-1200 medlemmer
  • Kontingentet er 200 kroner årligt. Dvs. 17 kroner om måneden
  • For 17 kr. om måneden kan du frit benytte dig af alle foreningens idrætter. En skadet løber kan f.eks. powerwalke eller cykle i skadesperioden

”Gennem workshops og trænerne har vi forsøgt at lægge fokus på, at livet er andet end asfalt, og at du har brug for variation – både hvad angår underlaget, du løber på, og i hovedet, hvis ikke du skal blive skadet eller løbe sur i det,” fortæller Thomas Elsgaard, formand for Greve Trim.

Strategien ser ud til at virke, for medlemstallet i Greve Trim har ligget stabilt i de sidste par år. Og færre medlemmer falder fra, fordi der i Greve Trim er en grund til at blive, mener Thomas Elsgaard.

Hav flere produkter på hylden til medlemmerne

”Vores ambition er ikke, at vi skal være mange medlemmer, men have kvalitet i det, vi laver. Og det eneste du kan være sikker på er, at hvis du træner lige hårdt hele tiden, så bliver du skadet. Det gælder derfor om at have flere produkter på hylden at tilbyde medlemmerne,” siger Thomas Elsgaard.

Variation i træningen og muligheden for at dyrke sociale elementer er derfor nøgleord i Greve Trim.

  • Det sociale samvær, og bevidstheden om at der står en flok og venter, betyder, at det en kold novemberdag er nemmere at komme ud af døren
  • Variation i træningen betyder, at du mentalt får fokus på, at livet er andet end asfalt og den tid, der står på dit løbe-ur

Vi pådutter ikke vores medlemmer at dyrke crossløb, men det er rigtig afgørende for din motivation, at du får variation i hovedet, så derfor prøver vi på at tilbyde medlemmerne andre muligheder

Thomas Elsgaard, formand, Greve Trim

Færre falder fra i Greve Trim

De andre muligheder kan for eksempel være crossløb eller core- eller stabilitetstræning. I Greve Trim var det tidligere ikke meget mere end en håndfuld, der fandt crossløb sjovt, men i de seneste par år er interessen steget fra 5-6 crossløbere til at et af klubbens 10 faste løbehold er et decideret crossløb-hold. Dem, der hopper over på crossløb, er ofte eksisterende medlemmer, der normalt løber asfalt.

I vinterhalvåret er der i Greve Trim-kulturen fokus på at glemme uret. Det er ikke tiden, der er vigtig, men at komme ud, dyrke naturen, kroppen og det sociale samvær. Det foregår også gennem workshops om for eksempel kost og ernæring.

”Efteråret er der, hvor vi skruer ned, ikke løber hårde intervaller, laver flere core-øvelser, drosler ned og tænker lidt på kroppen. Det er kun naturligt, at du har mindre energi om vinteren,” siger den 49-årige formand Thomas Elsgaard, som selv er aktiv løber.

Greve Trim kan prale af en fast medlemsskare, hvor færre falder fra. Koden er engagerede frivillige, fokus på kvalitet og variation i tilbuddene.