Løb med: "Motivation stiger, når man er fælles om noget"

I Vildbjerg Motion bliver nye løbere guidet til en god løbe-start. Du kan gøre det samme i en forening tæt på dig i konceptet Løb med.

I alt ni nye løbere er indtil videre troppet op til Løb med i Vildbjerg Foto: Vildbjerg Motion

Der er mange gode grunde til at begynde at løbe netop nu. Foråret er over os, det er sundt, det giver livsglæde. Alligevel kan det være svært at få snøret løbeskoene og komme af sted, for hvem skal du løbe med, hvornår skal du løbe, og hvordan undgår du skader? Barriererne er mange.

For at gøre det lettere for dig at komme over disse barrierer har DGI Løb og Dansk Atletik Forbund udviklet konceptet Løb med. Det er et 13 ugers forløb i en forening tæt på dig med sjov, effektiv og social løbetræning for alle.

Læs mere om Løb med se oversigt over hold.

Vægttab skal holdes og tempoet skal stige

Én af løbeklubberne, hvor Løb med løber af stablen er Vildbjerg Motion i Midtjylland, hvor indtil videre ni nye løbere er mødt. Én af dem er Kristen Poulsen.

”Jeg har lige tabt 23,7 kilo, og jeg har løbet lidt før, så det her er en god mulighed for at komme i gang igen og holde vægten nede,” siger Kristen Poulsen, der har tabt de mange kilo siden årsskiftet ved at give den gas derhjemme på ro-maskinen.

Nu skal løbebenene plejes, og for Kristen Poulsen er det vigtigt, det sker sammen med andre.

”Motivationen stiger bare, når man er fælles om noget. For mig går der også lidt konkurrence i det, for det er nemmere at presse sig selv, når man er sammen med andre. Jeg har som mål at kunne løbe 10 kilometer, og jeg håber, at det her forløb kan give mig noget tempo i benene,” siger den 41-årige nyløber.

Styrketræning og nye venner

Charlotte Jørgensen er også blandt de ny løbere i Vildbjerg Motion.

”Jeg har meldt mig til Løb med  for at komme i gang med at løbe lidt mere,” fortæller hun.

”Jeg forventer at få nogle gode teknikker og noget styrketræning for at få hele kroppen med. Og som en bonus at få nogle nye bekendtskaber i byen.”

Vil du også løbe med?

Forløbet er delt op i fem forskellige niveauer, så der er helt sikkert et niveau, der passer dig.

Find et Løb med-hold tæt på dig og lad os hjælpe dig med at få den bedst mulige oplevelse med løb.

Læs mere om Løb med se oversigt over hold.