Løbeklubber: Sådan genoptager vi træningen

10 gode råd til at komme bedst muligt i gang med en forsigtig opstart af løbetræningen.

Vi har snakket med en række Storkøbenhavnske løbeklubber og fået 10 gode råd til, at komme bedst muligt i gang med den forsigtige opstart af træningen igen Foto: M2Film

Her får du 10 gode råd fra andre klubber til at starte fællestræningen op igen. 

  1. Lav masser af positive opslag i klubbens Facebook-gruppe, der opfordrer folk til at møde op til træning igen.
  2. ”Prik til” medlemmer som kunne være potentielle trænere/fartholdere og hør, om de ikke har lyst til at stå for dele af træningen, så I får mulighed for at løbe i flere små grupper af max 10 personer. Det er en super anledning til at ”lokke” nye frivillige frem i klubberne.
  3. Opret Facebook-begivenheder, som kan fungere som tilmelding til klubbens hold. Holdet ”lukker” ved 10 tilmeldte.
  4. Lav forskudt træningsstart: Fx møder "hold 1" kl. 18.00, mens "hold 2" først møder op kl. 18.15.
  5. Tilbyd forskellige mødesteder for klubbens hold.
  6. Start træningen med at minde om, at vi skal huske at holde afstand, spritte af, hoste i ærmerne, og at man bliver hjemme, hvis man føler sig det mindste syg.
  7. Hvis I bruger en løbebane, så inddel den således, at der er plads til at passere hinanden uden at være for tæt på hinanden.
  8. Find på nye sjove alternative løbetiltag, som lokker medlemmerne tilbage (fx oplevelsesture, hvor man løber hen til seværdigheder).
  9. Ring, skriv eller ”tag” medlemmer, der endnu ikke er mødt op til træningen. Derved sikrer I, at de har det godt og viser, at I håber snart at se dem igen.
  10. Overvej, om I stadig kan arrangere sociale arrangementer (selvfølgelig inden for myndighedernes retningslinjer) og dermed styrke klubbens fællesskab. F.eks. ”Virtuel sommerfest” eller lignende.

En tak for de gode råd skal lyde til Mikkeller Running Club, Gentofte Løbeklub, Frederiksberg IF Atletik & Motion, KU Studenteridræt, Københavns IF, 2150 Nordhavn Løb og Motion og AK73.