Løbeklubber viser vejen: Sådan klares fællestræningen alene

Hverdagen hos løbeklubber er vendt på hovedet med aflysning af fællestræninger og sociale arrangementer, men rundt omkring består foreningslivet og fællesskabet i klubberne. Læs hvordan.

I Storkøbenhavn havde særligt 16 klubber glædet sig til et forår fyldt med masser af aktivitet med bl.a. træningsforløb frem imod Royal Run (en begivenhed vi naturligvis stadig håber at afvikle).

Der var bl.a. sat ekstra skub på markedsføring af klubberne, da målet var at bruge Royal Run-træningen som en anledning til at trække flere medlemmer ind i klubberne. 10 af de 16 klubber var allerede godt i gang med Royal Run-træningen, da regeringen onsdag 11. marts kom med opfordringen om at lukke foreningslivet midlertidigt ned pga. COVID-19. En opfordring som DGI bakker op om, og som er givet videre til foreningerne.

Selvom de 16 Royal Run-træningsklubber har fulgt opfordringen, betyder det ikke, at der er lukket ned for træningen og det sociale liv. Nu løber og træner de bare hver for sig og med stor opbakning fra hinanden. I flere af løbeklubbernes Facebookgrupper byder medlemmer og trænere dagligt ind med forslag til trænings- og løbeøvelser, som medlemmerne kan lave i hjemmet og på egen hånd.

Forsøger at holde fast i løberne

Hos Grøndal Park Runners ønsker klubben at fortsætte det gode Royal Run træningsforløb, som de netop havde startet op. Derfor er de en af de klubber, der er særligt aktive på Facebook:

For os er det vigtigt at fastholde den sociale kontakt, så løberne fortsat føler, at de er en del af et fællesskab. Det gør vi bl.a. ved at lave små udfordringer. F.eks. at bede løberne tage billeder på deres løbeture. I første uge skal de tage et billede af en blomstrende busk eller et træ. Derudover har vi en styrketræningsdyst, f.eks. hvor hurtigt kan du lave ti burpees. Vi håber derved at kunne bevare en tæt kontakt til løberne, indtil vi kan løbe sammen igen,” fortæller klubbens løbetræner Regitze D. Jensen.

Gentofte Løbeklub forsøger også at holde fast i klubbens gode vaner trods den usædvanlige situation:

"Vores oplevelse er, at vores medlemmer rigtig gerne vil ud og løbe og træne i fællesskab. De fleste dukker op i al slags vejr. Det er svært i denne tid med COVID-19. Vi vil blive kede af at miste nogle løbere, fordi det er lettere at blive hjemme fra løbeturen, når der ikke står et hold og venter på en. Det prøver vi at afbøde med at poste på Facebook og inspirere og opmuntre," siger Caroline Axelson fra Gentofte Løbeklub.

"Vi ser det som en god service og et kærlig skub til at få vores medlemmer ud at røre sig og fastholde gejsten og lysten. Frisk luft og en rask tur giver også point på kontoen til at holde sig sund og rask i krop og sind. Man er jo glad i låget, når man har været aktiv. Det er en god følelse i trykkede Corona-tider," siger løbetræner Caroline Axelsson fra Gentofte Løbeklub.

Lige nu sigter klubberne efter at genoptage Royal Run-træningen, når kalenderen nærmer sig 1. april, men følger hele tiden med i myndighedernes råd og anbefalinger. Vi glæder os til, at vi igen kan løbe i fællesskab og uddele masser af krammere og high-fives.