Løbetræner: Kurser giver mig ballast og respekt

Lene Freiesleben hjælper folk i Kolding i gang med at løbe – og det er hun blevet endnu bedre til efter at have taget kurser for løbetrænere.

Der er ingen tilfældighed, at Lene Freiesleben løber forrest i midten på billedet til denne artikel. Hun tager nemlig fronten og er ikke bange for at være midtpunkt, når nye løbere fra Kolding og omegn skal hjælpes godt i gang med livet i løbesko.

Der er en tydelig respekt om hende hos de ca. 25 løbere hun har på sit begynderhold denne onsdag aften i Kolding Motion.

Kurserne har virkelig styrket min selvopfattelse som løbetræner

Lene Freiesleben

De følger hendes anvisninger, spørger hende til råds og får det sidste ud af benene, når hun sammen med sin med-træner opildner dem med positive kommentarer.

Kurser har givet Lene respekt blandt løberne – og en bedre selvforståelse

Lene Freiesleben har helt tydeligt et naturligt flair for at holde styr på en flok voksne mennesker, og hendes hjerte banker højt og taktfast for at få flere danskere til at opdage glæden ved motionsløb.

Men hun har samtidig fået viden og værktøjer på trænerkurser, som gør hende til en endnu bedre træner.   

”Kurserne har virkelig styrket min selvopfattelse som løbetræner, og de har givet mig en ballast, jeg bruger til hver eneste træning,” siger Lene Freiesleben.

Kan bedre klare den svære samtale

Lenes kurser

Løbertræneruddannelser:

Temakurser:

  1. Begyndertræning i løb
  2. Løbeskader – forebyggelse og behandling
  3. Løbets psykologi
  4. Sundhed og ernæring i forhold til løb
  5. Coaching og løb

Inspirationskurser:

  • Trailløb
  • CrossGymLøb (næste ønske)

Vis mere Vis mindre

Lene Freiesleben har løbet i mange år og har blandt andet gennemført 40 halvmaratonløb.

”Jeg ved jo godt, hvordan man løber, men derfor er der alligevel en stor gevinst ved at være på kursus. Man får et nyt perspektiv, ny viden eller måske ’bare’ bekræftet, man er på rette vej. Men det betyder også noget.”

”Jeg er kommet til at tro mere på mig selv, og når jeg for eksempel har en svær samtale med en løber, der skal sættes ned på et hold, som løber kortere, så ved jeg helt sikkert, at det er det rigtige at gøre. Og jeg er ikke i tvivl om min beslutning.”

De mange kurser har ikke kun ændret Lenes syn på sig selv. Det har også ændret løbernes syn på hende.

”Jeg kan mærke, at der er nogen, der lægger vægt på, at jeg er uddannet træner. Nogen er også ligeglade, tror jeg. Men det giver mig helt sikkert mere respekt.”

Vælger kursus efter behov og får stor gevinst

Lene Freiesleben har taget de to basisuddannelseskurser, fem temakurser og ét inspirationskursus.

”Jeg har valgt kursusemner efter, hvad der interesserer mig, og det er fedt, man har den mulighed. Og det har været dygtige undervisere hver gang,” siger Lene Freiesleben.

”Kurser er også gode som klubture, hvor man er fire-fem trænere af sted sammen, og det er også en god måde at møde andre løbe-trænere på fra andre klubber. Man kan tit både give og få nogle gode idéer.”

Det betyder vildt meget at se de nye løbere komme over målstregen. At se dem blomstre

Lene Freiesleben

Lene bliver rørt over løbernes udvikling

Løberne på Lenes begynderhold har som mål at kunne løbe 10 kilometer efter 12 uger.

”Mange siger, når de kommer første gang, at de aldrig nogensinde kan komme til at løbe 10 kilometer. Og til de første træninger er der jo løbere, der er ved at hoste lungerne op. Men det lykkes altid at nå i mål.”

Kolding Motion afslutter træningsforløbet med et stort klubarrangement med tidtagning, målportal og kaffe og kage.

”Det betyder vildt meget at se de nye løbere komme over målstregen. At se dem blomstre. Det er en stor gave at få lov til at hjælpe et andet menneske med at nå et mål, og jeg bliver simpelthen bare så glad hver eneste gang, det sker.”

Sådan får du samme gevinst som Lene

Er du ligesom Lene glad for at løbe – og vil du give den glæde videre til andre på den bedst mulige måde?

Find kursus for dig og beskrivelser af de forskellige muligheder længere nede på siden.