Nu er ventetid blevet træningstid for mor og far

Københavns Trampolin Klub har startet en løbeklub, så mor og far kan få pulsen op, mens junior er til spring. Det giver gode grin og motion til de forældre, som ofte ikke finder tid til træning.

KTK har skabt et træningstilbud til de forældre, som sidder og venter, mens junior er til spring. KTK Løberne træner samtidig med børnene (arkivfoto) Foto: Palle Skov

Støvet ligger som et puddertæppe på bænkene i forhallen i Grøndal Multicenter. Førhen sad forældrene ellers troligt her og ventede, mens Emil eller Emma var til spring.

Nu løber de i flok.

”Vi har lavet et træningstilbud til de forældre, som normalt sidder og drikker kaffe og venter, mens deres børn er til spring,” siger Regitze Dejnbjerg Jensen.

Som træner for Københavns Trampolin Klubs nystartede løbehold sørger hun for, at det ikke kun er klubbens yngste medlemmer, som får pulsen op et par gange om ugen. Nu skal forældrene op i gear.

”Vi har både nybegyndere og nogen, som er lidt mere erfarne løbere på holdet. De siger alle sammen, at de sandsynligvis ikke var kommet afsted, hvis ikke vi havde skabt et træningsfællesskab omkring løb i KTK-Løberne,” siger Regitze Dejnbjerg Jensen.

Vi så en mulighed for at aktivere de forældre, som sidder og venter, mens deres børn er til træning

Betina Nørskov, sekretariatchef for KTK Springcenter

Et skræddersyet tilbud til forældre

Holdet startede i februar som et samarbejde mellem Københavns kommune, DGI og KTK som optakt til Royal Run. Forløbet strakte sig over 12 uger, hvor alle københavnere gratis kunne deltage. KTK havde dog en plan, som rakte ud over introforløbet.

”Vi så en mulighed for at aktivere de forældre, som sidder og venter, mens deres børn er til træning. Nogle af dem arrangerede en gang imellem en løbetur, men uden form og struktur for træningen, så blev det ofte ved den ene tur,” siger Betina Nørskov, som er sekretariatschef for KTK Springcenter.

Med KTK-Løberne har trampolinklubben skabt rammerne for et træningsfællesskab, som aktiverer en gruppe danskere, der mellem madpakker og forældresamtaler kan have svært ved at finde tid og overskud til at være aktive. Betina Nørskov løber også selv med:

”Der er et helt unikt sammenhold på holdet og motivationen er kanon, så er man ikke til løbetræning, savner man ikke kun turen rundt på de grønne arealer i lokalområdet, men i ligeså høj grad det fællesskab, som er omkring KTK-løberne. Folk melder sig frivilligt til at stå for træningen – og vi opfordrer og inviterer hinanden til at deltage i motionsløb.”

Hvis du ved, resten af holdet står og venter, så er chancen for, at du kommer afsted, større

Regitze Dejnbjerg Jensen, løbetræner for KTK-Løberne

Fællesskab motiverer

Træningstiden ligger samtidigt med springholdet for børn. Ifølge træneren er tidspunktet og holdstrukturen afgørende for, at løberne får snøret skoene.

”Ofte, når du sidder derhjemme, så er det svært at komme afsted i regnvejret efter en lang dag på arbejde. Men hvis du ved, at resten af holdet står og venter – og der endda venter dig godt samvær og et grin – så er chancen for, at du kommer afsted, større,” siger Regitze Dejnbjerg Jensen.

Holdet er åbent for alle. Også dem, som ikke har børn i KTK. Fremadrettet vil foreningen tilbyde de ældre springere at kunne deltage, fordi løb er et godt supplement til trampolinspring.

”Træningen er tilrettelagt, så alle kan være med lige meget, hvor erfaren du er som løber. Der er for eksempel aktiviteter og fartlege undervejs, hvor du selv kan justere tempoet. Det kræver ingen forudsætninger at deltage, det er virkelig et hold for alle,” siger løbetræner, Regitze Dejnbjerg Jensen.