Nyt løbefællesskab for dig uden klub

Styrer du selv din løbetræning, men savner nogen at følges med og at være en del af et fællesskab, er Runners måske noget for dig.

Støder du på din løbetur eller under et motionsløb på en Runners-trøje, er du altid velkommen til at slutte trop og følges med gruppen. Foto: Ole Larsen

For det moderne travle menneske, er løb en nem og fleksibel måde at få pulsen op på. En løbetur kan flettes ind lige der, hvor der viser sig et hul mellem arbejde, børnepasning, pligter og pendlen. Nogle er endda så smarte, at de fletter motionen ind, når de skal fra A til B. For eksempel til eller fra arbejde.

Det betyder også, at rigtig mange løbere ikke er en del af en løbeklub eller forening, men ene og alene styrer og organiserer løbetræningen. I 2011 tilkendegav 31 % af danskerne, at de løber, men kun 6-7 % løber i en klub. Selvom tallene har nogle år på bagen, er det et klart faktum, at rigtig mange løber på egen hånd eller i andre fællesskaber end de formelle idrætsforeninger og løbeklubber.

Er du én af de mange, der løber på denne måde, er der samtidig en chance for, at du indimellem savner at være en del af noget større end dig selv. For uanset hvor smart det er at kunne træne lige præcis, når det passer dig, er glæden i det lange løb større, når du deler den med andre.

Vigtigt for motivationen at være knyttet til et fællesskab

Bevæg dig for livet – løb har derfor lavet løbefællesskabet RUNNERS. Det er et uforpligtende, gratis tilbud om at være en del af et fællesskab, hvor du kan følges med andre løbere under et motionsløb, arrangere træningsture i dagligdagen samt sparre med andre med samme løbeinteresse som dig selv. Alle er velkomne i Runners, som dog nok særligt vil appellere til løbere, der ikke i forvejen er tilknyttet en klub, forening eller fællesskab.

”Vi ved, at det er vigtigt for motivationen, at du er knyttet til et fællesskab. Derfor vil vi gennem Runners gerne opfordre og smitte folk til at opsøge et løbefællesskab” forklarer Henrik Mikkelsen, der er projektleder i Bevæg dig for livet – løb.

Kan du finde et meningsfuldt fællesskab, er sandsynligheden større for at komme afsted

Henrik Mikkelsen, projektleder i Bevæg dig for livet - RUNNERS

I første omgang betyder det helt konkret, at der over hele landet er blevet udvalgt et Runners-ambassadørkorps, som iført Runners-tøj stiller til start i udvalgte nationale og lokale motionsløb. De har til opgave at sprede glæde, stemning og motivation før, under og efter selve løbet, og dem er du velkommen til at opsøge og følges med.

Runners handler om at løbe med overskud

Ambassadørerne må ikke forveksles med fartholdere, påpeger Henrik Mikkelsen. En Runners-ambassadør er ikke udvalgt, fordi han eller hun kan løbe stærkt eller holde det samme tempo. Fokus er i stedet på at løbe med overskud og bidrage til et godt og trygt motionsløb, hvor der også er plads til at sludre undervejs.

Vi løber skadesforebyggende og med fokus på overskud frem for tid og hastighed

Henrik Mikkelsen, projektleder RUNNERS

"Faktisk vil du opleve, at vi forsøger at præge folk til at holde igen undervejs, fordi vi ved, at for mange løbere bliver skadet til motionsløb, fordi de presser sig selv for hårdt,” lyder det fra Henrik Mikkelsen.

Hvilke løb stiller RUNNERS op i?

  • Du kan holde dig orienteret om hvilke løb, RUNNERS stiller op i, ved at melde dig ind i RUNNERS' Facebookgruppe
  • Bevæg dig for livet – RUNNERS har lavet et samarbejde med Danmarks officielle løbskalender og de enkelte motionsløb derunder.
  • Det betyder, at RUNNERS kan stille op i løb, der hører under den officielle løbskalender.
  • Bemærk, at RUNNERS ikke stiller op i alle løb under den officielle løbskalender.

”Vi vil gerne opildne til en bevidst måde at træne på, hvor tryghed og trivsel er i højsædet, så du efter løbeturen kommer hjem med overskud og har lyst til at komme igen,” uddyber han.

Runners skal give lyst til at opsøge løbefællesskaber

På sigt er håbet, at Bevæg dig for livet – Runners udover at være tilstede til motionsløb, vil sprede sig til også at omfatte åbne træninger, aktiviteter og endda lokale fællesskaber, som gør, at folk, der ikke umiddelbart er tilknyttet løbeklubber, kommer og dyrker motion.

”Vi vil gerne smitte folk til at opsøge et løbefællesskab. Igennem Runners skulle folk gerne få sympati for og se effekten af at løbe sammen med andre. Måske munder det endda ud i, at du ender med at opsøge et fællesskab i dit lokale opland, men har du ikke lyst til mere, er det også helt fint,” siger Henrik Mikkelsen.

Bevæg dig for livet – Runners har allerede vist fanerne til flere motionsløb landet over i løbet af sommeren. Har du lyst til at følge med i, hvor og hvornår de stiller til start, næste gang, og hvordan du kommer med, kan du melde dig ind i gruppen på Facebook.

Flere lokale Runners-grupperinger er også allerede opstået og arrangerer træningsture i nærområdet. Også her kan du få hjælp i den overordnede Runners Facebook-gruppe til at få kontakt til din lokale gruppe.