Royal Run trækker nye løbere til københavnske løbeklubber

Københavnske løbeklubber oplever massiv tilgang af deltagere på deres Royal Run-hold, som ikke er medlemmer af klubberne i forvejen. Og der er oprettet løbeafdelinger i andre idrætsforeninger, som ikke tidligere har haft løb på programmet.

Der er etableret masser af fortræningsforløb til Royal Run flere steder i landet. I Storkøbenhavn er effekten markant.

Kronprinsens løbefest Royal Run har til hensigt at samle nationen omkring glæden ved at motionere sammen.

Danmarks fem største byer bliver 21. maj 2018 forvandlet til løbefester, når deltagere i alle aldre tilbagelægger henholdsvis en mil, 1609 meter, eller 10 kilometer i enten gang eller løb.

Over det meste af landet er der i samarbejde med lokale idrætsforeninger etableret fortræningsforløb frem mod selve begivenheden, og i Storkøbenhavn har det trukket masser af nye løbere til.

Deltagerrekorden for træningsaftener slået gang på gang

Både hos Valbyløberne og Ørestad IF har fortræningsforløbene trukket mange nye løbere til. 34 løbere har foreløbigt meldt sig hos Valbyløberne, mens Ørestad IF har fået hele 45 nye løbere til klubben. Valbyløberne beretter desuden, at de gentagne gange har sat deltagerrekord for deres træningsaftener, siden fortræningsforløbet startede.

Ligesom hos Valbyløberne og Ørestad IF har Sparta allerede fra første færd oplevet stor opbakning til Royal Run-fortæningen. På første træningsaften med ”Bliv klar til Royal Run med Sparta” mødte 93 løbere op.

Den helt store løbertilgang er dog sket i Gentofte, hvor 149 løbere har meldt sig til Royal Run-fortræningen

Til den første træning i Gentofte, som blev afviklet i sne og kulde, mødte hele 60-70 løbere op. Heraf var kun fem løbere eksisterende medlemmer i klubben.

Royal Run knytter løbere og klubber sammen

Ud over den betydelige tilgang i etablerede løbeklubber, er der også kommet løbere ind i andre idrætsforeninger. Som noget helt nyt har Hellas fodboldklub, Københavns Trampolin Klub og Falcon Basket nemlig startet løbehold, som nu træner op til Royal Run.

Også på tværs af foreningerne sætter Royal Run sit præg og er med til at knytte løbere og løbeklubber i det storkøbenhavnske område tættere sammen. Ørestad IF manglede en træner til deres Royal Run-fortræningsløb. Her har DGI formidlet en kontakt til en løbeklub længere mod vest. En certificeret løbetræner fra Gå-lunt-løb-Rødovre sprang til og står nu for træningen i Ørestaden.

Frem mod Royal Run den 21. maj afvikler DGI i samarbejde med løbeklubber i københavnsområdet tre fællestræninger, hvor organiserede såvel som uorganiserede løbere fra København og omegn mødes og løber sammen på tværs af tilhørsforhold. Ved første fællestræning trodsede 15 seje løbere kulden og løb med. Ved anden fællestræning, som blev afviklet 21. marts, deltog cirka 60 løbere.

Royal Run-fortræning i Storkøbenhavn i tal

Royal_Run_Fortræning_Storkøbenhavn_i_tal.png