Træning frem mod store løb giver gevinst

Flere løbere har fået smag for at løbe sammen med andre i en klub, efter der tilbydes fortræning frem mod løb som Lillebælt Halvmarathon.

Her ses løbere fra Nr. Bjært–Strandhuse IF i et fortræningsforløb frem mod Copenhagen Half Marathon 2015 Foto: Nr. Bjært–Strandhuse IF

Løbere i Vejle og Odense nyder i disse måneder godt af fælles fortræning til Lillebælt Halvmarathon.

Vi tilbyder fortræning til tre store løb:

Lillebælt Halvmarathon løbes den 7. maj 2016 med start og mål i Middelfart.

Se mere om løbet på lillebaelthalvmarathon.dk

Motorvejsløbet Silkeborg løbes den 10. september 2016 på den nye motorvej i spændende omgivelser.

Se mere om løbet på motorvejsløb.dk

Copenhagen Half Marathon løbes den 18. september 2016 på en meget hurtig rute i København.

Se mere om løbet på cphhalf.dk.

Vejle Idrætsforening og Fjordager Motion i Odense tilbyder Bevæg dig for livet - Løbs fortræningskoncept, og klubberne har uddannet trænere, der står for den fælles træning frem mod løbet 7. maj.

”Det er første gang, vi prøver sådan noget her op i mod et større løb. Vi kastede os ud i det, fordi vi har en masse aktive medlemmer, som egentlig alle er glade og tilfredse - men som savner et fælles mål," fortæller motionsleder i Vejle IF, Peter Terkildsen.

Han fortæller videre, at det nye fælles mål har ændret mentaliteten i klubben.

"Det var lidt som om, at folk kom til deres træning, men ikke havde noget større mål, og nu hvor vi er midt i fortræningsforløbet, er det tydeligt, at vi savnede, at man i fællesskab jagter et fælles mål." 

Nu, hvor vi er midt i fortræningsforløbet, er det tydeligt, at vi savnede, at man i fællesskab jagter et fælles mål.

Peter Terkildsen, motionsleder i Vejle IF

Limet sammen af det sociale

Udover det fælles mål har Vejle IF med succes også fokuseret på en ny, anderledes træningsform.

"I stedet for at du bare møder op og løber en hyggetur, afprøver vi forskellige øvelser og tilbyder i det hele taget varieret træning. Vi har en del løbere med personlige ambitioner og mål for deres løb. Men det sociale er hammervigtigt for klubben - og limen der binder det hele sammen," fortæller Peter Terkildsen og tilføjer, at klubben har været meget aktive med markedsføring via Facebook.

Succes for både nye og gamle medlemmer

Vejle IF og Fjordager Motion i Odense har begge fået mere end 20 nye medlemmer på baggrund af fortræning til Lillebælt Halvmarathon. Men det er ikke kun de nye løbere og ekstra penge i kontingent-kassen, der får motionslederen til at finde det brede smil frem.

"Men de eksisterende medlemmer deltager også og sætter pris på fornyelse i de vante rammer. Derduover har vi haft succes med at skulle finde trænere til at stå for det. For vi har fået fat i løbere, der ikke tidligere har være trænere, men som nu er blevet uddannet," lyder det fra Peter Terkildsen.