Vil du starte et løbefællesskab – få hjælp af DGI

Royal Run blev anledning til, at et helt nyt løbefællesskab så dagens lys i Brønshøj. Få hjælp af DGI til at gøre det samme.

Goose Runners startede som fortræning til Royal Run, men fællesskabet blandt deltagerne er blevet så stærkt, at de er fortsat med at løbe sammen. Foto: Privatfoto

Der kan være mange årsager til at starte et løbefælleskab. Måske ser du et potentiale i et område, hvor der ikke er et løbehold i forvejen. Måske mangler du nogen at løbe med? Måske er der et stort motionsløb i horisonten, der skal trænes op til.

Uanset årsagen kan du få hjælp af DGI i alle dele af opstarten.

I Brønshøj blev Royal Run, Kronprins Frederiks store løbefest i 2018, anledningen til, at der blev oprettet et nyt løbehold. I Brønshøj løb mange allerede rundt alene eller i mindre grupper. Målet var at samle dem under den lokale aktivitetsforening (Aktivitetsforeningen Energicenter Voldparken, red.). Det startede som fortræningsforløb til den royale løbefest, men efter målet var nået, var der blevet skabt så stærkt et fællesskab, at de fortsat løber sammen.

Men én ting er at spotte et behov for et løbehold. Noget andet er, hvordan du gør noget ved det. Her kan du få hjælp af DGI.

I Brønshøj hjalp DGI med:

✔️ Markedsføring (facebook og flyers) og rekruttering af deltagere

✔️ Infomøde, hvor interesserede fik mulighed for at høre om træningsforløbet

✔️ Løbetræner til 2 ugentlige træningspas i 10 uger

✔️ Løbetræneruddannelse til fællesskabets tovholdere

✔️ Sparring på udvikling af løbeholdet

Budskabet er, at DGI står klar til at hjælpe med alt lige fra at danne en forening, hvordan du tilføjer en ny aktivitet eller idræt i en eksisterende forening til foreningsudvikling. Men du kan også få hjælp til lavpraktiske ting såsom markedsføring, rekruttering af løbere og kompetenceudvikling for eksempel ved at sende på tovholdere på løbetræneruddannelse.

I Brønshøj var der efter de 10 ugers træningsforløb blevet skabt et stærkt fællesskab blandt deltagerne. De er derfor fortsat som et løbefællesskab under Aktivitetsforeningen, men med eget navn: Goose Runners – Utterslev mose. De er nu selvkørende på trænerfronten, træner 2 gange om ugen og beskriver sig selv som et socialt løbefællesskab med plads til alle løbere og ambitionsniveauer.

Der er en fast gruppe af 10-15 løbere, men på baggrund af den geografiske placering, er der potentiale for at få flere med. Måske kommer de snart. Frem mod Royal Run 2019 arrangerer Goose Runners nemlig fortræning igen.

Vi vil gerne hjælpe dig!

DGI står klar til at hjælpe, hvis du også vil starte et lokalt løbetilbud.

Find din lokale løbekonsulent og tag kontakt med det samme!