Regler og sikkerhed

Vi vil gerne have, at Medieløbet er et af landets sikreste motionscykelløb. Vi vil gerne have, alle får en god oplevelse – og at vi undgår uheld i det omfang, det kan lade sig gøre. Samtidig vil vi gerne sikre, at løbets ”naboer” og alle de andre trafikanter, rytterne møder på vejen, har en god oplevelse med os.

Medieløbet er et motionscykelløb, hvor der skal være plads til alle.
Alle ryttere skal overholde færdselsreglerne. Der vil ikke være nogle former for trafikkontrol og det er derfor ALLE rytters eget ansvar at kører efter færdselsreglerne. Vi forbeholder os retten til at deklassere eller diskvalificere cyklister, der helt tydeligt bryder reglerne. Det skal være sjovt at være med – også for de hurtige. Men vi insisterer på at have et skarpt fokus på sikkerheden, fordi vi ønsker, at alle kommer hjem uden skrammer.

Der er ikke præmier til de hurtigste – og det er med vilje. Det er ikke vores mål, at der skal køres om kap ”med hovedet under armen”. 

Færdselsregler og cykelhjelm
Færdselsreglerne skal overholdes.
Brug af cykelhjelm er påbudt.
Cyklen skal være i lovlig og forsvarlig stand.
Det er ikke tilladt at køre på cykel med tri-styr.
Du kører på eget ansvar. 
Hvis der er cykelsti, skal den benyttes.
Vi forbeholder os retten til at deklassere eller diskvalificere ryttere, der ikke overholder regler og anvisninger.

Vi vil løbende orientere om alt det, vi gør for at sikre de trygge rammer. Det sker her på hjemmesiden og på vores Facebook-side, som du med fordel kan følge her: www.facebook.com/medieloebet. Vi vil også gerne invitere dig til at læse DGIs 10 tips til ”god stil på landevejen” – dem finder du her: www.dgi.dk/cykling/landevejscykling/om-landevejscykling-i-dgi/go-stil-paa-landevejen