Familieruten - 22,4 km

Prisen for deltagelse på denne rute er kr. 60,- pr. person

Som noget nyt i år er den korte familierute ikke kun en cykeltur, men også en oplevelsesrute med nogle spændende besøgsvenlige seværdigheder undervejs.

Fra startområdet ved Herlufsholm Idrætscenter bevæger du dig gennem Herlufsholmskoven. Herfra går det videre ad små landeveje hvor vi passerer Ladby Kirkeruin og følger Susåens løb, ud mod Holløsemølle.

Holløsemølle er seværdig med en god historie og derfra køres der mod Vallensved via Holløse.

Derfra kører du via fodsporet, hvor man kan opleve Ledvogterhuset ved Guderup på vej mod Næstved, hvor Herlufsholm Kostskole fra 1565 passeres.

Ruten er en naturskøn rute, på mindre afmærkede veje og cykelstier. Der vil være indlagt lokale seværdigheder og gode historier langs den 22,4 km lange rute. Børn under 12 år skal være følges med en voksen.

Info om oplevelserne på ruten:
Der er arkæologer fra Næstved Museum ved Ladby Kirkeruin og Holløse Mølle i forbindelse med familie/oplevelsesruten i tidsrummer fra 09.30-12.00. De vil orientere om seværdighederne.

Der er også lavet aftale med Herlufsholm Kostskole. Der vil blive en 5-10 minutters brief om skolen og historien kl. 09.45 og kl. 11.15.

Brief vil foregå ved Herlufsholm Kirke. Skolen stiller en ”guide til rådighed for de to seancer.Og så hænges der et lamineret oplysningsark op ved Ledvogterhuset ved Guderup.

Depot: 
Øllerupvej 46, 4700 Næstved

Indhold på depotet:

  • Kaffe/The
  • Vand/Saftevand
  • Frugt
  • Müslibar

(Bemærk at der op til løbet, kan blive lavet justeringer på ruten)