Mærk Næstved

Næstved Kommune vil være blandt Sjællands tre mest attraktive steder at bo, leve og arbejde for familier. Derfor bliver vi ved med at tilbyde de levekvaliteter, som moderne familier efterspørger; det gode liv, gode arbejdspladser, læringsmiljøer for hele familien og masser af aktiviteter i natur og kultur.

Det vi vil. Det vi kan. Det vi gør.

Næstved Kommune vil være blandt Sjællands tre mest attraktive steder at bo, leve og arbejde for familier. Derfor bliver vi ved med at tilbyde de levekvaliteter, som moderne familier efterspørger; det gode liv, gode arbejdspladser, læringsmiljøer for hele familien og masser af aktiviteter i natur og kultur.

Næstved har plads til familier, der vil mærke og mærkes af et godt liv. Et godt liv omfatter sunde levevilkår som frisk luft, motion og bæredygtige arbejdspladser. Et godt liv omfatter naturen i kulturen – og kulturen i naturen. Og den velfærd, vi vil tilbyde hele familien: Sikre gode vilkår for vores børn, et fornuftigt velfærdsniveau, involvering og fælleskab i både politik og kultur. Vi vil gøre Næstved Kommune til et godt sted at leve – fordi vores velfærd, arbejdspladser og fritidsliv bygger på viden om god livsstil og læring.

Næstved tilbyder masser af jobmuligheder. Du kan pendle til hovedstaden med et moderne og effektivt transportsystem, der i 2018 bringer transporttiden ned på godt en halv time. Og vil du arbejde i Næstved, er vi stolte af vores erhvervsprofil. Vi er Danmarks centrum for fleksibelt småerhverv. Vi har særlige nicher inden for bæredygtigt byggeri, ventilation og kunsthåndværk. Vi er Sydsjællands handels-centrum og vil styrke vores position inden for moderne og bæredygtig landbrugs- og fødevareproduktion. Vi satser på turismen med de særlige oplevelser i natur og kulturlandskaber, på lidt over en halv time fra hovedstaden.

Næstved er læring for hele familien. Vi sætter moderne rammer for vores dagtilbud, skoler og uddannelsesinstitutioner, hvor børn og unge, pædagoger, lærere og virksomheder er sammen om en helt særlig læringsprofil med fokus på hverdags-erhverv og praktisk innovation. Næstved Kommune vil have gode dagtilbud og folkeskoler målt både på det faglige niveau, elevernes trivsel og forældrenes tilfredshed. Og vi er mestre i at samarbejde på tværs af erhverv, uddannelse og oplevelser.

Næstved er oplevelser i fællesskab. Vi skaber et blomstrende kulturliv, klæder børn og unge på til fremtiden og gør Næstved Kommune til et attraktivt sted at bo og leve med masser af oplevelser i kultur og natur. Vi vil være et kulturelt centrum på Midt- og Sydsjælland med kulturaktiviteter, der tager udgangspunkt i familiernes hverdagsliv og hvor vi tilbyder oplevelser og events i det offentlige rum. En særlig stolthed er vores ungdomskultur, der opleves og mærkes, og som frem for alt sætter nye standarder inden for kreativitet og involvering.

I Næstved hænger tingene sammen. For os er erhverv, læring og oplevelser en livsstil. Med et samarbejde mellem erhverv, uddannelse og kultur- og oplevelses-sektoren gør vi det muligt at udvikle vores byggeri, landbrug og industri, at blive klogere, at innovere og at dele oplevelserne med både borgere og besøgende.