Gigantisk fuldmånekunstværk afslutter fuldmåneevents i Aarhus 2017

Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017’s sidste store fuldmåneevent, Move For Life, får et stort fuldmånekunstværk som epicenter for Danmarks smukkeste og mest bevægende fuldmånedøgn.

'Museum of the Moon' af kunstneren Luke Jerram.

Farvestrålende oplevelser, urbane motionsløb og bevægelse i nye fællesskaber. Sådan lyder beskrivelsen af Move For Life, der er den sidste af Aarhus 2017’s i alt 12 fuldmåneevents.

Move For Life er et regionalt DGI-projekt, der vil forsøge at gentænke måden, vi er aktive på. Mere end 100 events i hele Region Midtjylland vil finde sted i fuldmånedøgnet den 4.-5. november, hvor det store fuldmånekunstværk skal bidrage til at fortælle historien:

”Hele præmissen er, at vi vil dele de små historier om folk, der gør en forskel for lokalsamfundet, og at alle de små historier tilsammen er en større bevægelse. Her har vi længe ledt efter nogle måder, hvorpå vi kunne belyse og italesætte det med en større historie,” fortæller Simon Knoblauch, projektleder på Move For Life.

Her faldt valget på værket ’Museum of the Moon’ af kunstneren Luke Jerram, der er beæret over at have sit kunstværk med i Aarhus 2017’s sidste fuldmåneevent.

”Det er en stor ære at kunne præsentere Museum of the Moon i Aarhus under Europæisk Kulturhovedstad 2017. Jeg glæder mig meget til at lære mere om, hvad månen betyder for den danske kultur,” fortæller den britiske kunstner.

Aarhus bliver epicentret for bevægelses- og motionsaktiviteterne i Move For Life

Månen kommer til at hænge mellem to bygninger på Store Torv/Bispetorv i Aarhus.  Den skal være bindeleddet mellem de mange events rundt omkring i regionen og sørge for, at det hele kommer til at gå op i en højere enhed. Fællesskabet ved bevægelse er et centralt element i fortællingen, og netop fællesskabsfølelsen skal månen være med til at skabe.

”En bred vifte af organisationer har bidraget til finansieringen af månen, og det fortæller meget godt, hvor god den øvrige fortælling er. Bag hvert event findes der ildsjæle, der brænder for at redefinere, hvad det vil sige at være en del af et idrætsfællesskab i 2017. Det er et stærkt budskab, og det skal månen hjælpe med at fortælle, ” siger Simon Knoblauch.

I hele fuldmånedøgnet vil der være aktiviteter under månen. Som epicenter for alle de forskellige events i regionen er det vigtigt, at den får skabt noget opmærksomhed – både dag og nat. Et fælles centrum under månen, hvor der vil være konstant bevægelse, vil desuden være med til at skabe motivation i foreningerne rundt omkring i regionen.

Månen skal være et blikfang

Store Torv er et sted, hvor der naturligt vil komme mange mennesker. Også folk, der ikke kender til Move For Life. Ifølge Simon Knoblauch vil månen derfor ikke kun bidrage til fortællingen om foreningerne, men også få flere til at deltage i eventen.

”Hvis man tilfældigt kigger forbi og ser en kæmpe lysende måne, så skaber det interesse for Move For Life og dermed de forskellige events. På den måde får folk, der endnu ikke deltager i et event, en ekstra mulighed for at bidrage til fællesskabet, ” udtaler Simon Knoblauch.

Månen bliver sat op fredag den 3. november og taget ned søndag aften, når fuldmånedøgnet slutter. Fuldmånedøgnet er fra lørdag til søndag, så månen kommer til at stå som blikfang en hel dag, inden Move For Life begynder. Lige nu bliver der også arbejdet på en åbningsevent omkring månen.

Kunstværket ’Museum of the Moon’ af kunstneren Luke Jerram er medfinansieret af en række kreative organisationer sat sammen af Luke Jerram og Norfolk & Norwich Festival. De inkluderer: At-Bristol, Lakes Alive, Provincial Domain Dommelhof, Brighton Festival, Greenwich+Docklands International Festival, Without Walls, Les Tombées de la Nuit, Rennes and Cork Midsummer Festival. The artwork has also been created in partnership with the UK Space Agency, University of Bristol og The Association for Science and Discovery Centres.