Silkeborg lyser op under fuldmåneevent

Bevægelse, fællesskab og lys i mørket. Silkeborg lyser op med ’By i Mørke’, der i forbindelse med ’Move For Life’ under Aarhus 2017 gentænker kultur- og foreningslivet.

Silkeborg Kommune deltager i Move For Life med initiativet 'By i Mørke'. Foto: Silkeborg Kommune

Fuldmåneparade gennem Silkeborg by. Darktrail-løb i mørket. Skattejagt på bunden af havnen. Det er blot nogle få af overskrifterne på en række spændende events, der i fuldmånedøgnet den 4.-5. november vil præge bybilledet i Silkeborg.

En hel region i bevægelse. Sådan lyder opgaven, Move For Life har sat sig for til Aarhus 2017’s sidste fuldmånebegivenhed. I samarbejde med kommuner og foreninger i hele Region Midtjylland vil Move For Life gentænke måden, vi dyrker idræt på.

Silkeborg Kommune spiller ind med initiativet ’By i Mørke’, som er en række events, der forener kultur- og foreningsliv, og som alle kommunens borgere kan deltage i.

”Vi har et fedt koncept med ’By i Mørke’, som vi i forvejen havde snakket om at gennemføre igen i år. Med fælles udgangspunkt i bevægelse og lyset i mørket passede ’By i Mørke’ perfekt som vores bidrag til Move For Life,” fortæller Sanni Pedersen, projektkoordinator hos Silkeborg Kommune.

Forenings- og kulturlivet mødes i nye samarbejder

’By i Mørke’ vil være et samlingspunkt for de forskellige kultur og idrætsforeninger, lokale ildsjæle og kunstnere i Silkeborg Kommune.

”Grundidéen var at lade foreningsfolk, idrætsudøvere, kunstnere og andre aktører mødes i nye samarbejder i forhold til at udvikle nye måder at bevæge sig sammen og skabe lys og liv i mørket,” fortæller Magnus Errboe, projekt- og kunstnerisk leder på ’By i Mørke’.

Det hele startede på en workshop tilbage i februar, hvor Silkeborg Kommune inviterede til idéudviklingsaften. Der skulle opstilles nogle kriterier for, hvad de enkelte events skulle indeholde – med plads til kreativitet.

”Vi fortalte dem de overordnede rammer og lavede en fælles idéudvikling. Efterfølgende har foreninger, kunstnere med flere selv sørget for samarbejdet på tværs. Det har været fedt at opleve, at de på egen hånd har haft lyst til at nytænke foreningsidrætten samt kunst- og kulturlivet,” fortæller Sanni Pedersen.

Magnus Errboe og Sanni Pedersen understreger begge, at det stadig er muligt at få et event med i det endelige program, hvis andre lokale ildsjæle fra kultur- eller foreningslivet skulle have lyst til at byde ind.

Fakta om Move For Life

Move For Life er en fuldmånebegivenhed i forbindelse med Aarhus 2017. Begivenheden afholdes og arrangeres af DGI i samarbejde med kommuner, foreninger og kulturaktører i Region Midtjylland. Projektet er støttet med midler fra Kulturhovedstad Aarhus 2017.

  • Løber af stablen den 4.-5. november 2017
  • Bevæger store dele Region Midtjylland
  • Gentænker motion og bevægelse
  • Sætter fokus på fællesskabet
  • Byder på mere end 140 lokale idrætsevents
  • Har målsætning om at aktivere mere end 15.000 borgerne samtidigt