Cykelklub bruger MTB Festival som træningslejr

Rødekro Cykel Club deltager for første gang til MTB Festival med 10-15 ryttere og instruktører. Det sociale og læringen er blandt forventningerne til årets festival.

Rødekro Cykel Club deltager i år på MTB Festival, for at opnå ny læring og styrke det sociale sammenhold. Foto: Privatfoto

Når MTB Festival åbner op til maj, bliver det med deltagelse fra Rødekro Cykel Club, som deltager med ungdomsryttere og instruktører. Festivalen skal bruges som en træningslejr med fokus på ungdomsrytterne.

”Vi har været meget oppe ved skovene omkring Silkeborg flere gange, så vi tænkte at det var oplagt at deltage på MTB Festival i år,” udtaler Bo Jørgensen, som er formand og ungdomstræner for Rødekro Cykel Club. 

”Som regel er vi en god flok på 10-15 ungdomsryttere og instruktører, når vi er afsted på træningslejre. Det er vores klare ambition at stille mindst ligeså mange til festivalen i år,” fremhæver Bo Jørgensen.

Ville gerne have været afsted sidste år

Rødekro Cykel Club er hvert år afsted på en træningslejr med et par overnatninger. Derudover er de også på to-tre dagsture rundt omkring i Jylland. Meningen var at deltage ved MTB Festival sidste år, men dette var ikke muligt. 

”Det var planen, at vi skulle have været afsted sidste år, men det passede ikke i kalenderen. I år har rytterne og instruktørerne mulighed for at deltage, så derfor tøvede vi ikke med at arrangere det,” påpeger Bo Jørgensen.

Samtidig fremhæver han også, at det er vigtigt at komme ud og se noget andet. Man ser sit eget spor flere gange om ugen, men det at komme ud og prøve noget nyt, er utrolig meget værd for udviklingen.

Deltager for at få inspiration til den daglige træning

Når Rødekro Cykel Club tager turen til MTB Festival, er det med håb om at få ny inspiration og læring til træningen. Samtidig er det også vigtigt, at det sociale sammenhold bliver dyrket på festivalen.

”Som instruktør for ungdomshold, håber vi at lære noget nyt, der kan bruges i den daglige træning, så vi kan fortsætte udviklingen for ungdomsrytterne,” siger Bo Jørgensen

MTB Festival er Danmarks største MTB-event, der ikke er et løb. Næste gang festivalen løber af stablen er 4.-6. maj. Festivalen udnytter det unikke terræn, der findes i Søhøjlandet på grænsen mellem Silkeborg og Skanderborg.