Danny MacAskills Drop And Roll Tour på MTB Festival: Glæd dig til en unik oplevelse

10.-11. maj besøger verdens største MTB-show, Danny MacAskills Drop And Roll Tour, Silkeborg og MTB Festival. 33-årige Danny MacAskill fra Skotland har med over 350 millioner visninger af hans imponerende og skelsættende videoer etableret sig som verdens hotteste mountainbiker.

Der bliver rig mulighed for at ryste hånd med Danny MacAskill og de to andre stjernemountainbikere, Duncan Shaw og Ali Clarkson, til MTB Festival 2019. Foto: Rasoulution

Det er ikke hver dag, at hverken Silkeborg, Skanderborg eller skovene i Søhøjlandet har besøg af en verdensstjerne, men det bliver der kortvarigt ændret på, når verdens nok mest kendte mountainbiker, Danny MacAskill, slår forbi med hans Drop And Roll Tour, som samtidig er kendt som verdens største MTB-show.

Program for Dannys Drop And Roll Tour på MTB Festival Søhøjlandet

Lørdag
Show #1: Kl. 13.00
Meet n' greet: Kl. 13.30

Show #2: Kl. 18.00
Meet n' greet: Kl. 18.30
Q&A-session: Kl. 19.00

”Vi er helt oppe at køre over at kunne rulle ud med cremen af international mountainbike. Danny MacAskill er allerede en legende indenfor mountainbike, og han har to andre virkelig dygtige gutter med. Det findes hverken bedre eller større. Det bliver en kæmpe oplevelse,” udtaler Folke Nørgaard, koordinator for MTB Festival.

Danny MacAskill giver to shows på MTB Festival, som meget passende er Danmarks største MTB-festival, lørdag den 11. maj.

Det første show finder sted kl. 13.00, mens det andet løber af stablen kl. 18.00. Der er meet n’ greet med verdensstjernerne efter hvert show, og efter aftenens show er der tilmed en Q&A-session, hvor Danny MacAskill svarer på spørgsmål fra festivalens deltagere.

”Showet har en varighed på cirka en halv time, og man kan sagtens være med på en kigger ganske gratis, selvom man ikke har købt billet til festivalen. Så kan man jo også opleve nogle af de andre gratis aktiviteter på festivalen og fornemme stemningen af små 500 mountainbikere, der drøner rundt,” fortæller Folke Nørgaard.

Danny MacAskills Drop And Roll Tour tyvstarter med show i Silkeborg på Bindslevs Plads

Det er MTB Festival Søhøjlandet og Silkeborg Kommune, der sammen har fået Danny MacAskill og hans følge til Danmark for første gang. Selvom skotten primært er hentet ind for at kaste stjernestøv over festivalen, er der også mulighed for at opleve ham i Silkeborg by.

”Det passer helt i tråd med vores ønske om at udvikle Silkeborg Kommune til Danmarks Outdoor Hovedstad. Vi er glade for, at landets største MTB-festival finder sted i skovene omkring Silkeborg, men når vi nu alligevel har showet, synes vi også, at vi ville give folk mulighed for at opleve ham helt lokalt inde i byen,” siger Jeppe Thøgersen, sektionsleder for Kultur, fritid og frivillige hos Silkeborg Kommune

Derfor inviterer Silkeborg Kommune borgerne og interesserede besøgende til at svinge forbi Bindslevs Plads fredag den 10. maj kl. 17.00, hvor Danny MacAskills Drop And Roll Tour ruller ud med asfalt under hjulene som en del af Rambla Get Down.

Med rundt på sin Drop And Roll Tour har Danny MacAskill sine venner og dygtige mountaibikere, Duncan Shaw og Ali Clarkson. Sammen har de tre turneret rundt over hele verden de seneste år, hvor både mountainbikere og andre interesserede har fået en stor oplevelse med deres cykelartisteri.

Kort om Danny MacAskill

Danny MacAskill er professionel mountainbiker og specialist indenfor den variant, der hedder street trial. Han er født i 1985 og opvokset i DunveganIsle of Skye, Skotland.

Fra en meget tidlig alder blev Danny MacAskill forelsket i alt relateret til cykler. Hans lidenskab for den 2-hjulede er kun blevet større med årene, og den 33-årige har opnået sin plads som mountainbikesportens allerstørste ikon gennem mange års hårdt arbejde.

Det tog nemlig Danny MacAskill 18 års intensiv træning, før han fik sit gennembrud. Den 19. april 2009 udgav han en 5½ minut lang street trial-video på YouTube, som fik hundreder af tusinder af visninger over natten og frem til i dag har været set godt 38 millioner gange. Verden blev helt vild med den daværende 23-årige skotte.

Siden har Danny MacAskill medvirket i mange virale klip, som samlet er blevet set over 350.000.000 gange. Herudover er han en af de største stjerner blandt de mange forskellige ekstremsportsudøvere, som energidrikken Red Bull sponsorerer.

Kort om Drop And Roll Touren

I 2014 grundlagde Danny MacAskill Drop and Roll Tour, som bringer mountainbiking, street trail og ekstremcykling på gadeplan til live gennem imponerende shows til cykelfestivaler og andre arrangementer over hele verden.

Sammen med sine venner og dygtige mountainbikere, Duncan Shaw og Ali Clarkson, har Danny MacAskill de seneste år turneret over hele kloden, hvor både mountainbikere og andre interesserede har fået en stor oplevelse med, hvad der egentlig er muligt på en cykel.

Duncan Shaw er en af de mest komplette street trail-ryttere på verdensplan – kendt for sin tekniske og præcise kørestil. Med over 700 shows har han uovertruffen erfaring med at levere en fantastisk oplevelse foran et live publikum.

Ali Clarkson er en anden meget erfaren rytter med over 500 shows på CV’et. Han er verdensberømt for sin let glidende, men også eksplosive kørestil indenfor street trail. Oveni det bibringer han en værktøjskasse fyldt med tricks, som han brillerer med i showet.