Mød en instruktør: Mads Weidemann

Mads Weidemann har kørt siden 1990 og er indbegrebet af MTB. Vi tog en snak med ham frem mod MTB Festival 2020, hvor han er en af de dygtige instruktører.

Mads Weidemann har undervist over 1700 kursister. Til maj kommer han til MTB Festival for at dele ud af sine erfaringer.

Hvem er du?

"Jeg er 38 år, har kørt mountainbike siden 1990, heraf nogle år som professionel, og har i dag fornøjelsen af at cykle fem-seks dage om ugen. Jeg driver min egen undervisningsvirksomhed MTB AKADEMIET, hvor jeg fuldtid lever af at udvikle og undervise andre mountainbikere. Alt fra nybegyndere til nogle af de bedste professionelle ryttere, vi har herhjemme.

Sideløbende holder jeg mig opdateret på nyeste køreteknik, mentale forberedelsesteknikker, træningsformer og andre elementer. Det gør jeg ved at blive ved med at konkurrere på internationalt semiprofessionelt plan."

Formålet for den enkelte rytter er selvfølgelig at blive bedre rent køreteknisk, men med hver sit perspektiv, som kan være alt fra personlige eller mentale sejre til fysiske trofæer

Mads Weidemann, instruktør til MTB Festival

Mads Weidemann 3.jpg

Hvad er dit forhold til MTB?

"Det er mit arbejde. Et arbejde, som giver mig frihed ved at være udendørs og i naturen, hvilket jeg elsker. Men frihed er også selv at bestemme, og jeg bestemmer lidt selv min hverdag og næsten også min arbejdsplads, da jeg kommer over hele landet. Jeg kommer faktisk over hele Europa, hvor jeg også er personlig træner og afholder workshops."

Hvad er dine erfaringer som MTB-instruktør?

"Uha, de er mange. Jeg har rundt regnet undervist over 1700 kursister siden 2013. Jeg mener derfor, at jeg efterhånden har fundet opskriften og kan levere varen på god undervisning, hvor den enkelte kursist næppe føler sig overset uanset niveau, selvom vedkommende måtte være deltager på et holdkursus." 

Vi får øjenkontakt, han sætter i galop, og da jeg lander, svitser enden af styret næsten rumpetten af ham

Mads Weidemann om mødet med en bjørn i Canada

Hvad er din største MTB-oplevelse?

"Det er kursistens ansigtsmimik, når han eller hun knækker koden til teknikken, som matcher udfordringen. Det kan ske efter blot to minutters undervisning eller helst indenfor de tre timer, som er tidsrammen, jeg fastsætter mine workshops til. Det sker som regel første gang indenfor den første halve time og derfra minimum en håndfuld gange, som undervisningen skrider frem.

På den personlige MTB-front må den største oplevelse være helt tilbage i 2008 i canadiske Whistler, hvor jeg var cirka ti centimeter fra at hoppe ned i en stor sølvrygget bamsebjørn, som stod mutters alene på sporet og formentlig tog sig en slapper fra at være Mr. Silverback.

Pludselig kommer jeg stille og roligt - ihvertfald meget lydløst - fra cirka tre meters højde og i allersidste øjeblik ser han mig, og jeg har set ham, så meget som han fylder i landskabet. Vi får øjenkontakt, han sætter i galop, og øjeblikket jeg lander svitser enden af styret næsten rumpetten af ham. Pyha! Det var lige så tæt på, som jeg beskriver. Jeg tror, han fik sit livs chok og galoperede tilbage i hulen og fortalte de andre, at Mars-mændene nu var landet, for jeg var i fuld downhill-udrustning med fullface hjelm."

Mads Weidemann 2.jpg

Hvad glæder du dig mest til ved MTB Festival 2020?

"Jeg glæder mig som altid allermest til at udvikle mine kursister og give dem nye værktøjer med videre til selvtræning. Men det bliver jo også spændende at se i år kontra sidste år hvor meget større areal, festvalen har bredt sig ud på."

Mads Weidemann er instruktør på fire workshops til MTB Festival 2020. Find det fulde overblik over workshops her.