Mød en instruktør: Sebastian Byskov Jensen

Han er femdobbelt danmarksmester, har kørt World Cups og er tosset med MTB. Til maj kan du få tips og tricks af Sebastian Byskov Jensen til MTB Festival 2020.

Sebastian Byskov Jensen er 26 år og har kørt MTB i 15 af dem. Til daglig læser han Cand.Merc. på Aalborg Universitet. Foto: Oliver Haggren

Hvem er du?

"Jeg er passioneret cyklist - cykler næsten på alt med hjul. Jeg bevæger mig dog mest indenfor enduro/trail MTB og landevejscykling. Til dagligt bor jeg i Aalborg med min kæreste, hvor jeg læser Cand.Merc. på Aalborg Universitet med speciale i International Marketing." 

Min største MTB-oplevelse var at bo i Canada. Jeg kørte på cykel hver dag og elskede det!

Sebastian Byskov Jensen om sit ophold i Whister, Canada

Hvad er dit forhold til MTB?

"Jeg har kørt MTB i snart 15 ud af mine 26 år - og har præsteret at blive danmarksmester fem gange. Jeg tog fire sabbatår efter gymnasiet, hvor jeg kørte flere World Cups, EU og nationale serier indenfor downhillkategorien. Jeg sluttede mine sabbatår med at bo i Whistler, Canada, hvor jeg kørte om kap med verdens bedste og fik nogle ret hæderlige resultater.

Nu kører jeg mere for sjov, men jeg deltager også i løb en gang imellem. Jeg er dog ret konkurrenceorienteret, så jeg kan ikke dy mig for at forsøge at stå øverst på podiet - hvad end det er et MTB- eller landevejsløb. 

Noget af det fedeste ved MTB er at komme ud og opleve nye spor rundt i ind- og udland med venner."

Sebastian Byskov Jensen 3.jpg

Hvad er dine erfaringer som MTB-instruktør?

"Jeg har fire års erfaring som instruktør. Jeg er blandt andet uddannet gennem DCU, DGI og senest er jeg ved at tage den europæiske D-MTBing-certificering. Jeg underviser alt fra ungdomstalenter til førstegangskøbere, der lige er begyndt med MTB. Jeg underviser i min egen virksomhed, FLOWMTB, og ved DGI."

Hvad er din største MTB-oplevelse?

"Min største MTB-oplevelse var at bo i Canada. Jeg kørte på cykel hver dag og elskede det! Jeg fik nogle gode resultater blandt verdens bedste. Jeg sluttede mit ophold af med at blive nummer tre til British Columbia-mesterskaberne, som jeg var ret stolt af. Derudover er Canada bare et vildt land hvad angår natur. Det gjorde stort indtryk på mig - så jeg skal helt klart tilbage igen!" 

Sebastian Byskov Jensen.jpg

Hvad glæder du dig mest til ved MTB Festival 2020?

"Til MTB Festival 2020 glæder jeg mig til at se og undervise glade mennesker, der elsker at være udendørs og cykle. Det er fedt at se, hvor meget festivalen er vokset siden det første år, hvor jeg også var med som underviser."

Du kan få tips og tricks af Sebastian til MTB Festival 2020, hvor han er instruktør på fire workshops.