Sandra Dolcerocca: Jeg presser lidt, for at man skal overskride nogle grænser

Sandra Dolcerocca, som til dagligt bor og dyrker mountainbike i Frankrig, kommer tilbage til Danmark for at være instruktør på dette års MTB Festival. Her vil hun vise sine workshopdeltagere, at de lærer af at fejle i trygge rammer.

Sandra Dolcerocca (th.) driver sit eget firma, MTB Ride More, hvor hun arrangerer ture og løb omkring De Maritime Alper i Frankrig.

I Frankrig underviser Sandra Dolcerocca til dagligt i mountainbike, men til maj, når solen står højt, og frosten ikke længere bider i kinderne, tager hun turen til Danmark for at undervise på MTB Festival.

”Meget har ændret sig, siden jeg kørte MTB i Danmark, så jeg glæder mig til at møde deltagerne og køre MTB med danskere igen. Mentaliteten herhjemme er gået fra, at man skulle køre hurtigt og være dygtig cross-country, til at der i langt højere grad er plads til leg og hygge på cyklen,” siger Sandra Dolcerocca.

På festivalen skal hun undervise i alt fra basisteknik til nedkørsler til træning med intervaller, og på sine workshops går hun efter at skabe et trygt og sjovt miljø, hvor deltagerne tør overskride nogle grænser for at lære nyt og blive bedre.

”Jeg anstrenger mig altid for at lære folk noget, de ikke vidste eller kunne i forvejen. Om det så er banebrydende eller en lille ændring. Jeg presser nogle gange lidt på for, at man skal kaste sig ud i det og så tage ved lære bagefter,” forklarer Sandra Dolcerocca.

MTB skal være nemt og hyggeligt for kvinder

Overgangen til mere leg og fællesskab i dansk MTB ser Sandra Dolcerocca som et stort plus i forhold til at få flere kvinder til at køre mountainbike, fordi det er blevet nemmere og mere tilgængeligt at komme ud på cyklen.

”Kvinder planlægger så mange ting i hverdagen, så jeg tror, de har brug for, at sport er ukompliceret. Sporene skal være nemme at finde og følge, så man ikke skal have gang i for meget udstyr, men naturoplevelsen sammen med andre skal stadig være til stede,” udtaler Sandra Dolcerocca.

”Sporten er kommet af med sit image om at være noget ekstremt. Nu er det mere at komme ud i naturen på en anden måde end til fods. Jeg har talt med mange kvinder i MTB, som tidligere red, og vi har talt om, at det lidt er den samme fornemmelse med naturen,” fortsætter Sandra Dolcerocca.

En sejr gav blod på tanden

Sandra Dolcerocca begyndte selv at køre MTB af to årsager. Hun ville gerne i form efter en fødsel, men samtidigt blev cyklingen et frirum i forhold til at glemme kraftig kløe fra eksem, som nærmest ikke generede hende, når hun var på cyklen.

Derfor blev hun også hurtigt grebet af tanken om at skulle cykle mere og mod andre. I 2004 kørte Sandra Dolcerocca sit første løb på MTB, som hun meget overraskende vandt. Det gav lyst og mod på mere.

”Jeg syntes, det var så fedt at vinde, så jeg sagde til mig selv, at jeg ville være Danmarksmester. Og to år efter blev jeg faktisk Danmarksmester,” slutter Sandra Dolcerocca.