Trailstars Falster mærker stor interesse for MTB Festival

MTB-klubben fra Falster elsker klubture og var i 2018 fire medlemmer afsted til MTB Festival. I 2020 forventes 20-30 glade MTB’ere at ramme Søhøjlandet.

MTB Festival er fællesskab med kæmpe f. Alle er velkomne og hygger sig sammen. Det afspejler sig også, når en MTB-klub vælger at drage afsted på klubtur til festivalen.

Tredje år i træk med stigende deltagerantal

En af disse klubber er Trailstars Falster, som oplever stigende interesse for at være med på MTB Festival. I 2018 var klubben fire medlemmer afsted, 12 deltagere var i Søhøjlandet i 2019, mens klubben forventer omkring 20-30 medlemmer til MTB Festival i 2020.

Kort om Trailstars Falster

  • 190 medlemmer og geografisk placeret i Nykøbing Falster
  • Stiftet i 2014 og organiserer, bygger og vedligeholder MTB-spor på Falster og det østlige Lolland
  • Var indtil april 2019 en sporbyggerforening, men er i dag også en MTB-klub
  • Har mange forskellige hold: Kvinder på MTB, Tirsdagsholdet, Turbo-holdet, Torsdagsholdet, Mandfolk på MTB og Ungdom

”Vi har været med på MTB Festival flere gange - primært for at stille vores nysgerrighed og få nogle hyggelige dage med masser af cykling og socialt samvær. Det har været en total fed oplevelse i både 2018 og 2019. Der er en afslappet atmosfære, intet praleri og samtidig kan alle niveauer mixes i et fedt fællesskab,” siger Tina Troelsen.

Alle kan være med

Tina Troelsen er tovholder for ’Kvinder på MTB’, klubbens Facebook-side, sociale arrangementer og meget andet hos Trailstars Falster. Hun fremhæver flere gode elementer til MTB Festival.

”Vi ser MTB Festival som inspiration og mærker helt klart en smittende effekt af, at det ikke kun drejer sig om at køre vildt og stærkt. Teknik, balance og vovemod er også vigtige parametre, og alle kan være med,” siger Tina Troelsen.

Trailstars Falster mærker stor interesse for MTB Festival (5).jpeg

Trailstars Falster oplever et rigtig godt sammenhold i klubben, og til MTB Festival koordineres der både i forhold til fælleskørsel, fælleslejr og andet praktisk.

Vildt inspirerede sporbyggere

Klubben var tidligere en ren sporbyggerforening, og derfor har Falster-fællesskabet til MTB Festival bestået af mange sporbyggere.

”Sporbyggerne er vildt inspirerede til at bygge, når de kommer retur fra festivalen, så det er en win-win, som alle får glæde af,” siger Tina Troelsen.

I forhold til dette års MTB Festival er klubben særligt glad for kvindeholdene og det stigende antal begynderkurser. For så har alle en chance for at være med.