MTB Session 2020: Workshops

Her er overblikket over workshops til MTB Session 2020.

Workshops lørdag d. 15. august

Kl. 9.30-11.30 Kl. 13.00-15.00 Kl. 16.00-18.00
1. PumpTrack 1 - Pump og hop (alle) 11. Manual & Bunnyhop (blå) 21. Manual & Bunnyhop (blå)
2. Basisteknik Preload & Flow focus (blå) 12. Preload & Flow (blå)  
3.Yoga & tur (blå) 13. Preload & Flow (rød) 23. Op & nedkørsler (blå)
4. Turns & Berms (rød) 14. Turns & Berms (sort) 24. Hop & Drop (rød)
5. Nedkørsler (sort) 15. Gap-hop, Større hop & fokuspunkter (alle) 25. Hop & Drop (sort)
6. Nedkørsler med fokus på mere flow (rød) 16. Nedkørsler (sort) 26. Pump Track 2 (sort)
7. Konkurrencesporsanalyse & Konkurrencemindset (alle) 17. Nedkørsler med focus på konkurrence "Enduro" (sort) 27. Førstehjælp på sporet (alle)
8. Lær at køre mere "let" på sporet (sort) 18. Kvinder: Grundteknik (grøn/blå) 28. Kvinder:  MTB teknik og tur (alle)
9. Kvinder: Få en læringskurve der stejler (alle) 19. Pumptrack 1 (blå, rød, sort) 29. Dæmperopsætning i felten (alle)
10. Manual & Bunnyhop (blå) 20. Kvinder: Bliv endnu modigere (grøn/blå)  30. Leg, selvtillid & lækker kørsel - Udnyt sporets skjulte elementer (sort)

Nummeret (fx #1) ud for hver aktivitet angiver det nummer, som aktiviteten har i tilmeldingen. Det er en god idé at notere det, før du starter tilmeldingen - alternativt kan du have to browservinduer åbne, mens du tilmelder dig. Alle workshops koster 175 kr.

>> Tilmeld dig her <<

Basis

#2 Basisteknik Preload & Flow focus (blå), kl. 9.30-11.30, instruktør: 
Savner du mere flow, så deltag i dette kursus. Lær at bruge sporet til at få mere fart i cyklen uden at bruge pedalerne. Vi tager udgangspunkt i pumptrackteknik, hvor man pumper cyklen mere end at bruge pedalerne.

Dæmperopsætning i felten

#29 Dæmperopsætning i felten (alle), kl. 16.00-18.00, instruktør: Sebastian Byskov
Hvor tit justerer du dine dæmpere, og ved du, hvordan du gør? Betyder det egentlig noget? Ja, det gør det - mere end du tror. Sebastian Byskov viser dig hvordan, og han gør det ude i den skønne natur, så det giver mening. 

Førstehjælp på sporet

#27 Førstehjælp på sporet (alle), kl. 16.00-18.00, instruktør: Sandra Bohn
Hvad gør du, når det går galt? De færreste ved ikke, hvordan de selv reagerer, når uheldet er ude. Få den basale viden og bliv sikker i at reagere korrekt, når det går galt. Med få hjælpemidler og den rette viden kan der reddes liv. Sandra Bohn, som er uddannet læge, er din seje instruktør. 

Hop & Drop

#24 Hop & Drop (rød), kl. 16.00-18.00, instruktør: Christoffer Stjerneholm
Udfordr dig selv, når vi tager fat på hop og drop. Elementer som for nogen kan være svære at tackle mentalt. Vi arbejder med emnet i en let progression og bygger langsomt på, så du og din teknik følger med. Vi arbejder også med din grundlæggende position på cyklen, så du kommer sjovere, sikkert og mere effektivt gennem sporene.

#25 Hop & Drop (sort), kl. 16.00-18.00, instruktør: Simon Qvortrup
Mestrer du hop og drop på klik- eller flat-pedaler, men vil du gerne højere og længere med mere stil?
Denne workshop tager dig til næste niveau, så du bliver en ren ekspert i at flyve på din cykel.

Kun for kvinder - her har vi samlet alle de fede kvindeworkshops

#9 Få en læringskurve der stejler (alle), kl. 9.30-11.30, instruktør: Sandra Bohn
Hænger du lidt i bremsen, og synes du, det går lige lovligt langsomt med at mestre dine mål? Så har du nu chancen for at højne dine skills med Sandra Bohn, som giver dig gode tools på denne workshop.

#18 Grundteknik (grøn/blå), kl. 13.00-15.00, instruktør: Katy Petersen
Helt ny på MTB? Eller bare lyst til at prøve denne fantastiske sport? Så sæt kryds her og bliv guidet igennem grundprincipperne af vores fantastiske instruktør Katy Petersen, som har mange års erfaring på MTB. Der bliver tid til at tale om udstyr undervejs. 

#20 Bliv endnu modigere (grøn/blå), kl. 13.00-15.00, instruktør Sandra Bohn
Overvind din frygt og bliv modigere på sporet. Lær at kontrollere dit mod og få større selvtillid og mere overskud til at køre steder, du ikke troede var muligt. Efter denne workshop med Sandra Bohn vil du blive meget modigere. Glæd dig. 

#28 MTB teknik og tur (alle), kl. 16.00-18.00, instruktør: Katy Petersen
Social ride med Katy Petersen på Danmarks Tag. Målet er at køre den hvide rute og stoppe undervejs og få tips og tricks til at køre bedre på sporet. Katy vil svare på spørgsmål om udstyr undervejs og dele ud af alt sin store viden om MTB. 

Lær at køre mere "let" på sporet

#8 Lær at køre mere "let" på sporet (sort), kl. 9.30-11.30, instruktør: Sebastian Byskov
Har du set, hvordan Sebastian Byskov bevæger sig igennem skoven på sin bike? Måske ikke, men du vil rigtig gerne køre som ham, så skynd dig at sæt et kryds og få tips til at køre 100 % mere let og svedigt.  

Manual & Bunnyhop

#10 Manual & Bunnyhop (blå), kl. 9.30-11.30, instruktør: Mads Bo
#11 Manual & Bunnyhop (blå), kl. 13.00-15.00, instruktør: Mads Bo
#21 Manual & Bunnyhop (blå), kl. 16.00-18.00, instruktør: Mads Bo
Mountainbike skal være sjovt, og det bliver ikke mere sjovt, end når du mestrer nogle af de mere spektakulære tricks på cyklen. Udover at det ser godt ud, er manual og bunnyjump-teknikken grundlæggende for senere at kunne lave et godt hop eller tage et stort drop på sporet.

Nedkørsler

#5 Nedkørsler (sort), kl. 9.30-11.30, instruktør: Simon Qvortrup
#16 Nedkørsler (sort), kl. 13.00-15.00, instruktør: Simon Qvortrup
Du bliver introduceret til god nedkørselsteknik, og hvordan du bliver en mere sikker MTB'er. På denne workshop arbejder vi med tekniske færdigheder med henblik på at kunne mestre forskellige op- og nedkørsler på sjov og sikker vis. Du skal tilmelde dig, hvis du vil lære at køre ned i fuld kontrol med et stort smil på munden. Du mestrer blå og rød + kører sort, men ikke altid. 

#6 Nedkørsler med fokus på mere flow (rød), kl. 9.30-11.30, instruktør: Christoffer Stjerneholm
Lær at læse sporet og køre mere smooth og herved opnå mere fart og flow på sektioner, der driller din rytme. 

#17 Nedkørsler med focus på konkurrence "Enduro", kl. 13.00-15.00, instruktør: Sebastian Byskov
Har du overvejet, om du skal deltage i Mountainbike Trailcup Danmark? Eller går næste tur mod Alperne? Sebastian Byskov lærer dig her om, hvordan du bliver bedre til nedkørsler, hvor du normalt vil hakke bremserne i. Få mere fart og find det rigtige linjevalg.  

#23 Op & nedkørsler (blå), kl. 16.00-18.00, instruktør: Rasmus Jungersen
Du bliver introduceret til god nedkørselsteknik, og hvordan du bliver en mere sikker MTB'er. På denne workshop arbejder vi med tekniske færdigheder med henblik på at kunne mestre forskellige op- og nedkørsler på sjov og sikker vis. Du skal tilmelde dig, hvis du vil lære at køre ned i fuld kontrol med et stort smil på munden. 

Preload & Flow

#12 Preload & Flow (blå), kl. 13.00-15.00, instruktør: 
#13 Preload & Flow (rød), kl. 13.00-15.00, instruktør: Christoffer Stjerneholm
Vi arbejder med grundposition, at pumpe cyklen og udnytte ujævnhederne i underlaget til at få mere fart og flow i cyklen. Vi har fokus på, hvornår vi skal være lette på sporet, og hvornår vi skal pumpe for at få det mest optimale flow. Efter denne workshop vil du være klædt på til selv at træne og mestre preskontrol.

Pumptrack

#1 Pumptrack 1 (alle), kl. 9.30-11.30, instruktør: Palle Dyhre
#19 Pumptrack 1 (blå, rød, sort), kl. 13.00-15.00, instruktør: Palle Dyhre
Vil du gerne køre sporene på en sjovere og mere effektiv måde og lære at skabe flow i et hop? Så er dette noget for dig! Pump og hop har rigtig meget tilfælles, og vi bygger her begge dele op fra bunden. Det læres bedst på BMX-cykel og pumptrack, da de tilsammen er meget kontante og gør indlæringen utrolig effektiv.  

#26 Pumptrack  2 (sort), kl. 16.00-18.00, instruktør: Palle Dyhre
Vil du gerne have et "ekstra håndtag at skrue på", når du søger flow i skoven og kunne du tænke dig at lære/blive bedre til at køre på baghjul? Så er dette noget for dig! Du lærer at køre manual på pumptrack og første mål er at få waooo-oplevelsen ved at lave en manual fra én roller til den næste. Og kan du i forvejen dét, arbejder vi med double manual, tripple osv. Det svære i manual er, hvornår du skal trykke med benene, og hvornår du skal suge baghulet op. Det læres bedst på BMX-cykel og pumptrack ved hjælp af mange gentagelser.

Vi stiller BMX og pumptrack til rådighed. Medbring egen hjelm og sko til flats.

Turns & Berms

#4 Turns & Berms (rød), kl. 9.30-11.30, instruktør: Rasmus Jungersen
God svingteknik er en forudsætning for at komme sjovt og sikkert rundt på de fleste spor. På denne workshop sætter vi fokus på de forskellige former for sving, man oftest møder i skovene. Fra grusvej og kegler bevæger vi os videre med sving på spor og med forskellige udfordringer.

#14 Turns & Berms (sort) kl. 13.00-15.00, instruktør: Rasmus Jungersen
Du er fortrolig med at køre igennem de fleste sving i høj fart og kender grundpositionerne. Du vil gerne lære at mestre den perfekte teknik og vil gerne rettes til og få de dårlige vaner væk. Få de bedste fif fra en af de bedste og lær at svinge i høj fart med et stort smil. 

Verdens bedste Weidemann

Mads Weidemann behøver ikke den store introduktion. Tidligere professionel downhill-mountainbiker og nu underviser på sit eget MTB-akademi. Han er i en klasse for sig selv, og du skal være lynhurtig, hvis du vil sikre dig en plads på en af disse meget eftertragtede workshops.

#7 Konkurrencesporsanalyse & Konkurrencemindset, kl. 9.30-11.30
Vi kan ikke sige det nok gange, men nu gør vi det igen. Når Mads Weidemann opfinder en ny workshop, er det bare med at få sat et kryds, for der er guld at hente hver gang. Titlen siger det hele - skynd dig at rykke op på næste level.

#15 Gap-hop, Større hop & fokuspunkter, kl. 13.00-15.00
Vi kan garantere, at du kommer hjem som en bedre rider, når Mads Weidemann har lært dig sine tips og tricks. En unik mulighed for at blive bedre med en af de bedste. Denne workshop er verdensklasse, og den er ikke mindst god til at blive mere sikker og undgå fejl, som kan have store konsekvenser.

#30 Leg, selvtillid & lækker kørsel - Udnyt sporets skjulte elementer, kl. 16.00-18.00
Du vil gerne lære at køre lidt mere svedigt på din bike, men hvordan? Mads Weidemann er en af de vildeste på sporet og løfter her sløret for de skjulte elementer, du nødigt vil gå glip af.  

Yoga & tur

#3 Yoga & tur (blå), kl. 9.30-11.30, instruktør: Katy Petersen
Vi starter ud med yogaøvelser, så kroppen bliver varm og afbalanceret. Så hopper vi på cyklerne og nyder formiddagen i skoven på udvalgte dele af sporet. Formålet med turen er en god start på dagen i godt selskab. Der er tid til at tale sammen og få kroppen i gang. Yogasessionen kan sagtens udføres i cykeltøj. 

-

Vi har inddelt vores aktiviteter efter niveau for at hjælpe dig på vej.

Alle = Du kan være med uanset, om du lige er begyndt at køre mountainbike eller har kørt flere kilometer, end du har spist grønne ærter!

Grøn = Du er enten helt ny på mountainbiken eller har kørt i kortere tid i skoven. Du kører primært på grusveje og begiver dig sjældent ind på decideret singletrack.

Blå = Du har basiskendskab til mountainbikesporten og kører i skoven med skiftende frekvens. Du kører primært de blå spor, og både udfordringer og oplevelser her matcher dine køreegenskaber. Du har ikke haft særligt fokus på tekniktræning.

Rød = Du kører regelmæssigt i skoven, primært singletrack, og udfordrer gerne dig selv inden for mere tekniske elementer. Du har basiskendskab til MTB-teknik og har styr på grundpositionen. Du føler dig komfortabel på langt de fleste spor.

Sort = Du har nørdet MTB-teknik og kaster dig jævnligt ud i svære udfordringer, som du oftest har succes med. Du har styr på grundposition, preskontrol og sving, og forventer at blive rykket midt over af vores instruktører!