MTB Session 2021: Workshops

Her er overblikket over workshops til MTB Session 2021.

Formiddag kl. 9.30-11.30

1. Pump Track 1 (blå)
2. Få styr på basisteknik (alle)
3. Turns & Berms (rød)
4. Nedkørsler og flow (rød)
5. Tekniske nedkørsler (sort)
6. Opsætning af affjedring på sporet (alle)

Eftermiddag kl. 13.00-15.00

10. Manual & Bunnyhop (blå)
11. Hopteknik (rød)
12. Pumptrack (blå)
13. Pump og flow på nedkørsler (blå)
14. Nedkørsler og linjevalg (rød)
15. Tuning af cykel (alle)

Late kl. 16.00-18.00

20. Opsætning af affjedring på sporet (alle)
21. Opkørsels teknik (blå)
22. Turns & berms (rød)
23. Hop & Drop (rød)
24. Tekniske nedkørsler (sort)
25. Hop Teknik med gaps (sort)

>> Tilmeld dig her <<

Nummeret (fx #1) ud for hver aktivitet angiver det nummer, som aktiviteten har i tilmeldingen. Det er en god idé at notere det, før du starter tilmeldingen - alternativt kan du have to browservinduer åbne, mens du tilmelder dig. Alle workshops koster 175 kr.

Pumptrack

#1 Pumptrack (blå), kl. 9.30-11.30
#12 Pumptrack (blå), kl. 13.00-15.00
Vil du gerne køre sporene på en sjovere og mere effektiv måde og lære at skabe flow? Så er dette noget for dig! Pump er en måde at skabe mere dynamik og fart på cyklen. Denne teknik er desuden en forudsætning for senere at kunne mestre både hop, drop og mange andre teknikker. Pump teknikken læres bedst på et pumptrack.

Basisteknik 

#2 Få styr på basisteknik (alle), kl. 9.30-11.30
Er du helt ny på MTB? Har du cyklet i mange år, men aldrig fokuseret på din teknik? Eller er du erfaren og har brug for et brush-up, så er workshoppen her den helt rette til dig. Vores meget erfarne og uddannede instruktør Morten Agersnap guider dig igennem grundprincipperne for at køre sikkert og sjovere på sporene.

Turns & Berms

#3 Turns & Berms (rød), kl. 9.30-11.30
#22 Turns # Berms (rød), kl. 16.00-18.00
God svingteknik er en forudsætning for at komme sjovt og sikkert rundt på de fleste spor. På denne workshop sætter vi fokus på de forskellige former for sving, man oftest møder i skovene. Fra grusvej og kegler bevæger vi os videre med sving på spor og med forskellige udfordringer.

Nedkørsler

#4 Nedkørsler og flow (rød), kl. 9.30-11.30
Lær at læse sporet og køre mere smooth og herved opnå mere fart og flow på sektioner, der driller din rytme. 

#5 Tekniske nedkørsler (sort), kl. 9.30-11.30
#24 Tekniske nedkørsler (sort), kl. 16.00-18.00
Du bliver introduceret til god nedkørselsteknik, og hvordan du bliver en mere sikker MTB'er. På denne workshop arbejder vi med tekniske færdigheder med henblik på at kunne mestre forskellige tekniske nedkørsler på sjov og sikker vis. Du skal tilmelde dig, hvis du vil lære at køre ned i fuld kontrol med et stort smil på munden. Du mestrer blå og rød + kører sort, men ikke altid. 

#14 Nedkørsler og linjevalg (rød), kl. 13.00-15.00
På denne workshop arbejder vi med den formentligt vigtigste teknik at mestre, at kigge frem på sporet. Det er noget de fleste nok har hørt man skal, MEN! er det faktisk så simpelt… nej ikke helt. Lær på denne workshop hvad du skal kigge efter og hvorfor det er vigtigt i forhold til hvor på sporet du kører.

Opsætning af affjedring på sporet

#6 Opsætning af affjedring på sporet (alle), kl. 9.30-11.30
#20 Opsætning af affjedring på sporet (alle), kl. 16.00-18.00 
Instruktør: Bike Knowledge v. Jesper Kvist
Hvor tit justerer du dine dæmpere, og ved du, hvordan du gør? Betyder det egentlig noget? Ja, det gør det - mere end du tror. Jesper Kvist fra Bike Knowledge viser dig hvordan, og han gør det ude i den skønne natur, så det giver mening. 

Tuning af cykel

#15 Tuning af cykel (alle), kl. 13.00-15.00
Instruktør: Bike Knowledge v. Jesper Kvist
Vi har været så heldige at få Jesper Kvist fra Bike Knowledge til at kommer til MTB Sessions. På denne workshop vil han hjælpe dig med at få det meste ud af din cykel og få den til at føles som en naturlig forlængelse af din krop. Gå ikke glip af denne unikke workshop.

Hop

#10 Manual & Bunnyhop (blå), kl. 13.00-15.00
Mountainbike skal være sjovt, og det bliver ikke mere sjovt, end når du mestrer nogle af de mere spektakulære tricks på cyklen. Udover at det ser godt ud, er manual og bunnyhop-teknikken grundlæggende for senere at kunne lave et godt hop eller tage et stort drop på sporet.

#11 Hopteknik (rød), kl. 13.00-15.00
Mestrer du hop, men vil du gerne højere og længere med mere stil?
Denne workshop tager dig til næste niveau, så du bliver en ren ekspert i at flyve på din cykel.

#23 Hop og drop (rød), kl. 16.00-18.00
Udfordre dig selv, når vi tager fat på hop og drop. Elementer som for nogen kan være svære at tackle mentalt. Vi arbejder med emnet i en let progression og bygger langsomt på, så du og din teknik følger med. Vi arbejder også med din grundlæggende position på cyklen, så du kommer sjovere, sikkert og mere effektivt gennem sporene.

#25 Hop Teknik med gaps (sort), kl. 16.00-18.00, instruktør:
Har du grundlæggende styr på din hopteknik, men ønsker at tage den videre til større hop og med gaps, så skal du vælge denne workshop. Din hopteknik vil blive finjusteret og taget til nye højder og længder og efter endt workshop, vil du have prøvet kræfter med de skræmmende gap hop.

Pump & flow

#13 Pump og flow på nedkørsler (blå), kl. 13.00-15.00
Savner du mere flow, så deltag i dette kursus. Lær at bruge sporet til at få mere fart i cyklen uden at bruge pedalerne. Vi tager udgangspunkt i pumptrackteknik, hvor man pumper cyklen mere end at bruge pedalerne.

Opkørsler

#21 Opkørselsteknik (blå), kl. 16.00-18.00
Måske en af de mest oversete teknikker at øve sig på, men bestemt en der kan skabe meget frustration hvis ikke man mestre den. Kom med på denne workshop, hvis du vil undgå at skulle trække op eller lære hvordan du kommer op med mere overskud.

-

Vi har inddelt vores aktiviteter efter niveau for at hjælpe dig på vej.

Alle = Du kan være med uanset, om du lige er begyndt at køre mountainbike eller har kørt flere kilometer, end du har spist grønne ærter!

Grøn = Du er enten helt ny på mountainbiken eller har kørt i kortere tid i skoven. Du kører primært på grusveje og begiver dig sjældent ind på decideret singletrack.

Blå = Du har basiskendskab til mountainbikesporten og kører i skoven med skiftende frekvens. Du kører primært de blå spor, og både udfordringer og oplevelser her matcher dine køreegenskaber. Du har ikke haft særligt fokus på tekniktræning.

Rød = Du kører regelmæssigt i skoven, primært singletrack, og udfordrer gerne dig selv inden for mere tekniske elementer. Du har basiskendskab til MTB-teknik og har styr på grundpositionen. Du føler dig komfortabel på langt de fleste spor.

Sort = Du har nørdet MTB-teknik og kaster dig jævnligt ud i svære udfordringer, som du oftest har succes med. Du har styr på grundposition, preskontrol og sving, og forventer at blive rykket midt over af vores instruktører!