Hvad er MTB Festival Søhøjlandet?

Drømmer du om at blive bedre på mountainbiken? Vil du ha' fede oplevelser i skoven med kørekammeraterne, vennerne eller familien? Så har vi et godt tilbud til dig!

MTB Festival Søhøjlandet er to spændende og sjove dage med mountainbike, oplevelser og fællesskab. Du kan vælge mellem et væld af workshops, sporvisninger, MTB-aktiviteter og foredrag til Danmarks største mountainbikefestival.

Vi hylder oplevelsen, glæden og legen ved mountainbike på tværs af niveau, erfaring, alder og geografi til en oplevelse, hvor alle kan være med – fra begynder til ekspert – og du behøver ikke at være medlem af en klub eller forening for at deltage.

MTB Festival Søhøjlandet blev afholdt første gang 12.-14. maj 2017 på Sletten i Søhøjlandet mellem Silkeborg og Skanderborg med besøg af lidt over 150 engagerede mountainbikere. I 2018 voksede vi til dobbelt størrelse med knap 300 deltagere. Næste udgave finder sted 10.-12. maj 2019.

Du sammensætter selv dit program for festivalen på kryds og tværs af de forskellige workshops, sporvisninger, aktiviteter og foredrag.

Du kan komme alene og få nye MTB-bekendtskaber, eller du kan komme med dine venner, din klub eller din familie. MTB Festival Søhøjlandet byder nemlig også på masser af sjove aktiviteter for børn og unge.

Uanset hvad, vil vi gøre alt, vi kan for at give dig og dine et væld af fantastiske MTB-oplevelser, du sent vil glemme.

Du skal deltage, fordi du:

  • elsker at køre mountainbike
  • vil undervises af landets bedste instruktører
  • kører på nogle af de bedste spor i Danmark
  • får en fed, spændende og sjov oplevelse med venner eller familie
  • er motiveret og nysgerrig på, hvordan du kører både bedre, sjovere og mere sikkert
  • har lyst til at dele din glæde for sporten med andre
  • elsker at opleve naturen fra cykelsadlen – og ikke nødvendigvis i fuld fart
  • er vild med røverhistorier, hygge om bålet, friluftsstemning og samvær
  • har lyst til at lege, udforske og udfordre dig selv, dine venner, familie eller børn

Festivalen udnytter de unikke omgivelser i Søhøjlandet

MTB Festival Søhøjlandet udnytter det unikke terræn, der findes i Søhøjlandet.

Vi har base og udgangspunkt ved FDF Sletten, der udover at ligge lige midt i skoven, omringet af nogle af landets bedste MTB-spor og -ruter, desuden har nogle de bedste friluftsovernatningsfaciliteter i Danmark.

Vi tilbyder et team bestående af nogle af de bedste MTB-instruktører i Danmark til at undervise, der sammen med lokale sporhunde, historiefortællere, dedikerede og energiske frivillige alle sørger for, at du får den bedst mulige oplevelse.

Om du er til teknikworkshops, oplevelsesture eller sjov og leg på cyklen med familien, så er MTB Festival Søhøjlandet noget for dig.

Vi glæder os til at byde dig velkommen.