Hvad er MTB Festival Søhøjlandet?

Drømmer du om at blive bedre på mountainbiken? Vil du ha' fede oplevelser i skoven med kørekammeraterne, vennerne eller familien? Så ta' med til Danmarks største MTB-festival.

MTB Festival Søhøjlandet er en weekend fyldt med spændende og sjove dage med mountainbike, oplevelser og fællesskab.

Du kan vælge mellem et væld af workshops, sporvisninger og andre MTB-aktiviteter til Danmarks største mountainbikefestival, der finder sted Søhøjlandet på kommunegrænsen mellem Silkeborg og Skanderborg.

Vi hylder oplevelsen, glæden og legen ved at køre på mountainbike på tværs af niveau, erfaring, alder og geografi til en oplevelse, hvor alle kan være med – fra begynder til ekspert – og du behøver ikke at være medlem af en klub eller forening for at deltage.

Du sammensætter selv dit program for festivalen på kryds og tværs af de forskellige workshops, sporvisninger og andre aktiviteter.

Du kan komme alene og få nye MTB-bekendtskaber, eller du kan komme med dine venner, din klub eller din familie. MTB Festival Søhøjlandet byder nemlig også på masser af sjove aktiviteter for børn og unge.

Uanset hvad, vil vi gøre alt, vi kan for at give dig og dine et væld af fantastiske MTB-oplevelser, du sent vil glemme.

Du skal deltage, fordi du:

  • elsker at køre mountainbike
  • vil undervises af landets bedste instruktører
  • kører på nogle af de bedste spor i Danmark
  • får en fed, spændende og sjov oplevelse  med venner, kørekammerater eller familie
  • ønsker at lære, hvordan du kører både bedre, sjovere og mere sikkert
  • har lyst til at dele din glæde for sporten med andre
  • elsker at opleve naturen fra cykelsadlen – og ikke nødvendigvis i fuld fart
  • er vild med røverhistorier, bålhygge og fællesskab

Hvad er vores drøm med festivalen?

MTB Festival Søhøjlandet blev afholdt første gang 12.-14. maj 2017 med besøg af lidt over 150 engagerede mountainbikere. I 2018 voksede vi til dobbelt størrelse med knap 300 deltagere. I 2019 ramte vi næsten 500 deltagere, og ambitionen er naturligvis, at vi skal være endnu flere. Næste udgave finder sted 8.-10. maj 2020.

Vores drøm er at skabe en unik oplevelse for MTB-udøvere på alle niveauer fra hele Danmark – mænd som kvinder, store som små.

MTB Festival Søhøjlandet skal være en fast tilbagevendende begivenhed i danske MTB-entusiasters kalender hvert år. Festivalen skal inden for en årrække være landets største MTB-event, der ikke er et løb. Vi er allerede godt på vej.

Med festivalen samler vi udøvere på tværs af geografi, alder og niveau, og hylder oplevelsen, glæden og legen med cyklen i Danmarks nok bedste MTB-terræn.

Vi vil inspirere flere danskere til at køre mountainbike

MTB Festival Søhøjlandet er også sat i verden for at inspirere og motivere danskerne til at køre endnu mere mountainbike og få endnu flere glæder på cyklen.

Vi tilbyder en ramme, hvor du kan mødes med dine kørekammerater, klubkammerater, venner, familie og alle de andre mountainbikere, du endnu ikke kender, og opdage, udforske og udvikle nye relationer og oplevelser på cyklen.

Det er vigtigt med god trailkarma

MTB Festival Søhøjlandet handler også om at blive klogere på, hvordan du kører både mere sikkert og sjovt på mountainbike, så vi minimerer risikoen for alvorlige skader og uheld. Vi oplever i disse år en stigende tendens til, at mange kommer til skade, når de begynder at køre mountainbike. Det handler vi på.

Vi kører naturligvis med respekt for naturen og skovens andre gæster, og handler aktivt i forhold til at mindske konflikter, slitage og affald på naturens følsomme steder og områder. Disse overvejelser viderebringer vi til dig som deltager. Vi kalder det selv god trailkarma.