Hvem står bag festivalen?

MTB Festival Søhøjlandet er en ny aktivitet i forbindelse med et større partnerskab i Søhøjlandet bestående af en række forskellige aktører.

Partnerskabet i Søhøjlandet består af en række forskellige aktører, der alle arbejder på at gøre Søhøjlandet til en af Danmarks førende MTB-destinationer.

Hvem er med i partnerskabet?

Målet med partnerskabet er at skabe MTB-oplevelser i særklasse og i respekt for naturen i tæt samarbejde med lodsejere, interessenter og andre brugere af skoven.

Udgangspunktet er, at mountainbike er for alle  forbundet med udfordringer, naturoplevelser, sundhed og livsglæde.

Det er DGI Østjylland og FDF Sletten, der deler projektledelsen og har det overordnede ansvar for MTB Festival Søhøjlandet, som også udvikles og arrangeres i samarbejde med en række lokale foreninger og frivillige.

Hvem er DGI Østjylland?

DGI Østjylland er en af 14 landsdelsforeninger under DGI. DGI Østjylland dækker Samsø, Odder, Skanderborg, Aarhus, Favrskov, Randers, Syddjurs og Norddjurs Kommune.

DGI Østjylland har 203.780 idrætsudøvere som medlemmer gennem 683 idrætsforeninger-/klubber og skytteforeninger pr. 31. december 2017.

DGI er på landsplan Danmarks næststørste idrætsorganisation med flere end 1,5 millioner medlemmer. DGI er samtidig en nonprofitorganisation, der i mere end 150 år har arbejdet tæt sammen med foreningerne om at gøre danskerne mere aktive.

Sammen med foreningerne får vi danskerne ud i naturen og ind på banen. Børn og seniorer, begyndere og rutinerede.

Vi tror på, at du bliver stærkere og mere motiveret af at dyrke idræt i et fællesskab, og vores aktiviteter spænder over mange forskellige idrætsgrene. Fra street soccer til svømning, fra håndbold til fitness og løb.

Vi hjælper foreningerne med at gøre en forskel. For samfundet. For idrætten. For dig.

Hvem er FDF Sletten?

Sletten er Danmarks største friluftscenter med masser af spændende aktiviteter og muligheder.

Sletten er en del af FDF, der er en børne- og ungdomsorganisation. FDF er en organisation, som går meget op i, at der er plads til alle børn  uanset alder, evne og behov.

FDF ser livet ud fra et kristent synsspunkt, hvorfor vi også lærer børnene om næstekærlighed, tolerance og tilgivelse.

I FDF er det legen, der er i fokus. Det betyder, at vi i FDF bruger vores fantasi til at opfinde nye verdener og være kreative sammen. På den måde får vi skabt gode venskaber børn og voksne i mellem.

Vidste du, at halvdelen af overskuddet kommer tilbage til Søhøjlandet?

Partnerskabet bag MTB Festival Søhøjlandet, og en lang række andre lokale aktører, arbejder kontinuerligt på at udvikle og skabe rammerne for MTB-oplevelser i Søhøjlandet.

Derfor fordeles et eventuelt overskud på festivalen på følgende vis:

  • 50 procent går til udvikling og vedligehold af MTB-faciliteter i Søhøjlandet
  • 50 procent til videreudvikling af MTB Festival Søhøjlandet

Ved at deltage i MTB Festival Søhøjlandet, er du altså også indirekte med til at støtte udviklingen af området, hvis vi skaber overskud.