Hvad skal jeg være opmærksom på?
Festivalen drøner af sted med masser af fede MTB-oplevelser og fællesskab i campen. Men der skal være plads til os alle. Vi kalder det god trailkarma.
Vi ønsker først og fremmest, at skoven skal være for alle – både festivaldeltagere og skovens øvrige gæster. Derfor lægger vi vægt på en god MTB-kultur, der indebærer:
- At vi sænker farten, når vi møder andre skovgæster og hilser pænt
- At vi undgår steder, hvor der er mange skovgæster
- At vi aldrig kører uden for etablerede spor og stier
- At vi ikke smider affald i skoven
I det hele taget prioriterer vi sikkerheden på festivalen højt. Vores ture og workshops tager udgangspunkt i følgende 10 sikkerhedsregler:
1. Brug altid sikkerhedsudstyr. Som minimum cykelhjelm og handsker, men også gerne arm- og benbeskyttere, rygskjold og briller til beskyttelse mod grene.
Bliv inspireret: Dit udstyr afhænger af dit formål
2. Tilpas altid din hastighed efter forholdene – både for din egen og andres skyld.
3. Hold afstand! En god tommelfingerregel er at holde mindst fem cykellængders afstand til den forankørende – ikke mindst når sporet er et singletrack.
Læs også: Mountainbikerens naturlov – Sådan færdes du i skoven
4. Kør altid sammen med andre.
5. Husk at have billed-id eller det gule sundhedskort på dig. Hvis uheldet er ude, og du eksempelvis er bevidstløs eller omtumlet, er det en stor hjælp for dem, som skal hjælpe dig – ikke mindst på hospitalet.
Husk også i den forbindelse at have styr på dine forsikringer. Når du deltager i MTB Festival Søhøjlandet er det på eget ansvar, ligesom hvis du selv kørte en tur i skoven hjemme i dit eget område.
Kontrollér derfor, at dine forsikringer er i orden – også så du er dækket i andre sammenhænge på cyklen.
6. Kend dit udstyr, dine evner og det område, du skal køre i, og planlæg turen ud fra det. Husk også at tage højde for vind og vejr.
Bliv inspireret: Udstyr til mountainbike
7. Stå af undervejs og tjek ruten. Kast dig kun over stejle nedkørsler og andre teknisk krævende udfordringer, hvis du er sikker på, du kan klare dem.
Læs også: Bliv bedre til at læse sporet
8. Vær hele tiden koncentreret. Et øjebliks uopmærksomhed kan bringe dig selv og andre i fare.
9. Vær synlig! Husk lys på cyklen eller en pandelampe, når du kører i skumringen, eller når det er mørkt.
Bliv inspireret: 7 tips til kørsel i mørke
10. Når vi kører på landeveje, tager de forreste i gruppen ansvar for at signalere klart til de øvrige, når der kommer modkørende trafik, trafik fra sideveje eller i kryds, eller hvis der er huller i vejen eller andre forhindringer, der kan skabe farlige situationer. De bageste har ansvar for højt at signalere, når der kommer trafik bagfra, som ønsker at køre uden om gruppen.