Bevæg dig for livet

Flere danskere skal være aktive. Både i og udenfor foreningerne. Under navnet "Bevæg dig for livet", vil DGI, DIF, Nordea-fonden og TrygFonden føre den vision ud i livet.

600.000 flere danskere skal dyrke idræt i 2025. Det er målet, i hvert fald et af dem, for den vision DGI, DIF, Nordea-fonden og TrygFonden er gået sammen om. 

Visionen hedder Bevæg dig for livet, og vores ambition er at sætte Danmark i bevægelse. Vi skal have flere danskere til at bevæge sig, og jo flere vi er, jo sjovere bliver det.

Bevæg dig for livet skal motivere til fællesskab og generere nye ideer til at få idræt og motion ind i hverdagen. Det starter med dig – og involverer hele Danmark.

Store ambitioner

Visionen omfatter i første omgang idrætterne badminton, løb, cykling, håndbold og floorball, samt foreningsudvikling. Indenfor hver enkelt idræt arbejder en styregruppe for og med foreningerne, for at skabe aktiviteter og initiativer, der virkelig kan gøre en forskel for sporten og udøverne.

Men samarbejdet mellem DIF og DGI stopper ikke ved de fem idrætter og udvikling i foreningerne. Der nedsættes samtidig en række arbejdsgrupper, der blandt andet skal se på samarbejde vedrørende folkeskolen.

I dag er 41 procent af danskerne medlem af en idrætsforening, og 68 procent er aktive indenfor en idræt. De tal vil vi gerne hæve, så 50 procent af befolkningen er medlem af en forening i 2025, og 75 procent af alle danskere er fysisk aktive.

Bliv klogere på Bevæg dig for livet.

Kernefortælling

Vi sætter Danmark i bevægelse – for sjov, for hinanden og for livet. Bevægelsen ruller igennem landet, byerne, sportshallerne, boldbanerne, i arbejdstiden og i fremtiden. Uanset om det er på egen hånd eller sammen med alle Danmarks sportsklubber og idrætsforeninger skal vi have flere danskere til at bevæge sig – for jo flere vi er, jo sjovere bliver det.

`Bevæg dig for livet’ er en invitation til fællesskab, motivation og nye ideer til at dyrke idræt og motion. Det starter med dig – og involverer hele Danmark.