Det kommer til at give os dagplejere et løft

Dagplejerne i Syddjurs Kommune ser frem til at blive DGI-certificerede.

Elin Høegh Bloch glæder sig til at komme i gang med DGI-projektet. Foto: Martin Hungeberg

Blandt dagplejerne i Syddjurs Kommune er det blevet modtaget særdeles godt, at de nu skal DGI-certificeres og undervises i bevægelse og motorik i en et-årig periode. Dagplejer Elin Høegh Bloch fra Ryomgård har endda valgt at rykke sin sommerferie for at kunne deltage i forløbets første modul i juni.

Læs også: Syddjurs styrker dagplejere med DGI-certificering

”Jeg ser virkelig frem til det. Det kommer til at give os alle en masse inspiration til, hvordan vi kan bruge motorikken endnu mere i dagligdagen,” siger Elin Høegh Bloch og tilføjer:

”Særligt blandt de helt små, som ikke er i bevægelse endnu, forestiller jeg mig, at vi kan få nogle gode redskaber. De kan meget mere, end man umiddelbart vil tænke, og nogle børn har måske brug for lidt hjælp til at knække koden og for eksempel begynde at kravle eller gå.”

DGI-kursus gjorde indtryk

Elin Høegh Bloch har tidligere overværet et DGI-dagskursus om motorik og bevægelse i en lokal børnehave. Det gjorde indtryk på hende og motiverede til at fokusere endnu mere på emnet i hendes arbejde.

”Så jeg har allerede fået en forsmag på, hvad certificeringsforløbet og DGI’s tilgang er. Jeg ser meget frem til, at vi alle får det her løft. At vi er 80 dagplejere i kommunen, som er sammen om det, kan være med til at sikre en god implementering, skabe et fælles udgangspunkt og en masse gode idéer til vores arbejde,” forudser dagplejeren og afslutter:

”Det er altid gavnligt med ny faglig inspiration, og der er ingen tvivl om, at det her forløb i sidste ende virkelig vil komme børnene til gode og klæde os endnu bedre på som dagplejere.”