Nordea-fonden støtter DGI Landsstævner med 15 mio. kr.

DGI Landsstævnerne i 2017, 2021 og 2025 modtager den største økonomiske støtte til en breddeidrætsevent nogensinde og får dermed et kæmpe økonomisk skub, der skal motivere flere danskerne til at være idrætsaktive.

Nordea-fondens direktør Henrik Lehmann Andersen og DGI's adm. direktør Søren Brixen glæder sig over partnerskabet, der bl.a. betyder, at der før og under DGI Landsstævne 2017 i Aalborg kommer et særligt projekt om unge og gadeidræt. Foto: Hans Ole Madsen

Søren Brixen, adm. direktør i DGI, har modtaget 15 mio. kr. af Nordea-fonden til DGI Landsstævnerne i 2017, 2021 og 2025. Støtten skal være med til at fastholde udviklingen af Landsstævnets aktiviteter og deltagernes oplevelser, ligesom der til hvert Landsstævne afvikles et nyt og unikt event med et særligt tema.

De 15 mio. kr. fordeles, så DGI Landsstævne i både 2017, 2021 og 2025 hver får 5 mio. kr. Det skal gøre DGI Landsstævnerne endnu mere attraktive for deltagerne og tilskynde flere danskere til at få pulsen op og prøve kræfter med nye idrætsaktiviteter.

Mød de nye idrætstendenser

Støtten betyder et øget fokus på, at DGI Landsstævne præsenterer de nye tendenser i danskernes idrætsvaner. I 2017, hvor 25.000 deltog til DGI Landsstævne i Aalborg den 29. juni-2.juli, var der 25 idrætter og mere end 400 aktiviteter.

Støtten fra Nordea-fonden skal desuden bruges til at sikre, at de teknologiske løsninger til hvert Landsstævne er i tråd med tidens trends. Bl.a. ved at videreudvikle Landsstævne appen og ved at forbedre tilmeldingsproceduren, som hjælper deltagerne med at sammensætte deres eget stævne med forskellige idrætsaktiviteter.

Gadeidræt og unge i fokus i Aalborg

To temaer var i spil til Landsstævne 2017:  Det maritime, der bl.a. vil byde på aktiviteter i Vestre Fjordpark, og det urbane.

1 mio. kr. var øremærket til Aalborg Kommune til at forestå styringen af United by Streets i samarbejde med DGI. United by Streets bød på masser af gadeidræt og aktiviteter både før og under Landsstævnet.

Læs pressemeddelelsen om United By Streets og aktiviteterne i Aalborg

Målet er at unge bliver mere fysisk aktive og oplever glæden ved at dyrke idræt sammen med andre – især unge, der er inaktive, eller som ikke er vant til at komme i idrætsforeninger. Projektet forankres lokalt, så de unge ikke blot er deltagere, men også medskabere.

Svendborg bliver landstævnevært i 2021 

Værtskommune for DGI Landsstævne i 2021 er Svendborg. En vært i 2025 er endnu ikke udpeget.