Ny DGI Sangbog – nu med Sys Bjerre

At synge gør dig glad, og DGI er klar med en spritny udgave af DGI Sangbogen. Sys Bjerres hit ’Malene’ er en af de 160 nye sange, der er med.

Sys Bjerre er rigtig glad for, at hendes sang 'Malene' er med i den nye udgave af DGI Sangbogen Foto: Hans Asmussen

DGI Sangbogen er kendt og elsket af idrætsforeninger, efterskoler og mange andre, og nu udkommer den i 3. udgave, efter den har været udsolgt i over et halvt år.

Og du finder over 300 sange, som spænder fra de gode, gamle kendte af Grundtvig og Jeppe Aakjær over nyere sange som Tim Christensens 'Right next to the right one' og Rasmus Seebachs 'Øde ø.'

Sys Bjerre: Jeg er beæret over at være med i DGI Sangbogen

160 af sangene er med i DGI Sangbogen for første gang, og det gælder bl.a. Sys Bjerres kæmpe hit ’Malene.’ Og sangerinden er rigtig glad for, at en af hendes sange har fundet vej til DGI Sangbogen. 

”Jeg er meget beæret over at en af mine sange har fundet vej til DGI Sangbogen. Det er for mig noget af det ypperste, man som sangskriver kan opnå; at ens medmennesker har lyst til at synge noget, man har skrevet, også når man ikke selv er til stede,” siger Sys Bjerre.

Se videoen, hvor Sys Bjerre fortæller om sangens betydning - og om DGI Sangbogen:

Danmark har en unik sangbogstradition

Sys Bjerre slår fast, at Danmark er et land med en helt unik sangbogstradition, en tradition vi kan være stolte af, som vi skal fejre og nyde.

”For mig at se er sang et af de mest kraftfulde, fællesskabende værktøjer vi har, og i en tid hvor det kan virke som om, grænserne bliver trukket mere og mere op, er det heldigvis stadig vidunderligt nemt at glemme alt det, vi ikke nødvendigvis er enige om for en stund og forenes i musikken,” siger Sys Bjerre.

Både evergreens, højtider og børnesange

DGI Sangbogen indeholder 300 sange med kategorier som 'danske evergreens', 'nyere danske sange', 'årstider' 'højtider', 'engelsksprogede sange' og et afsnit med børnesange. Og så er der de kendte sange, som er selvskrevet i en dansk sangbog –  'arvesølvet' af f.eks. Grundtvig og Jeppe Aakjær.

Arbejdet med at vælge sange, indhente tilladelser mv. til den nye DGI Sangbog har stået på i godt to år. Forstander på Ladelund Efterskole, Steffen Pedersen, og musiklærer på Frijsenborg Efterskole, Kristian Maagaard og Karen Vestergaard som studerer musikvidenskab på Aarhus Universitet, har bl.a. siddet med i den særlige arbejdsgruppe.

Og ja, der er taget højde for, at sangbogen kan bruges både til hverdag, møder og fester i foreningen, skolen og i familien. Den er god i store forsamlinger, men også med guitaren på værelset, ved spisebordet eller ved lejrbålet.