To kandidater til formandsposten i DGI

Charlotte Bach Thomassen og Mogens Kirkeby har begge meldt sig som kandidater til at blive DGI’s næste formand.

Mogens Kirkeby og Charlotte Bach Thomassen fotograferet til DGI's årsmøde i 2017 flankeret af hovedbestyrelsesmedlemmerne Annette Vilhelmsen og Andreas Tang-Brock. Foto: Jens Astrup

Der bliver kampvalg om, hvem der skal være formand for DGI i 2018. DGI’s formand gennem 17 år, Søren Møller, har meddelt, at han ikke genopstiller som formand i 2018.

To kandidater har nu meldt ud, at de gerne vil være DGI’s nye formand.

Det er Charlotte Bach Thomassen, der ved DGI’s årsmøde i november 2017 blev valgt som DGI’s næstformand. Og Mogens Kirkeby, der er medlem af DGI’ hovedbestyrelse. 

Charlotte Bach Thomassen er kandidat

Charlotte Bach Thomassen er næstformand i DGI og stiller op som formand for DGI i 2018.

Siden 2013 har hun været generalsekretær i Det Danske Spejderkorps – en stilling hun har opsagt og fratræder senest den 1. april. Hun har tidligere været ansat i DGI Storkøbenhavn, i 2009-2013 som projektleder og souschef, og før det som forenings- og organisationskonsulent.

”DGI er den organisation jeg allerhelst vil stå i spidsen for, og jeg er stolt over, at jeg er blevet opfordret til at stille op. Det er et naturligt valg for mig at være tilbage i DGI og sikre foreningslivet som uerstattelige ramme for den enkeltes og samfundets udvikling. Jeg vil bidrage med min solide ledelseserfaring fra mit frivillige og professionelle virke i bestyrelsesarbejde, politisk udvalgsarbejde og organisatorisk topledelse,” siger Charlotte Bach Thomassen.

Charlotte Bach Thomassen er 41 år og bor på Islands Brygge i København med sin mand og tre børn på 10,12 og 14 år. Hun er uddannet cand.scient.pol. ved Københavns Universitet, og hun går til gymnastik, vinterbader og løber.

En uovertruffen holdindsats

Hvad vil du gerne opnå, hvis du bliver formand for DGI?

”En uovertruffen holdindsats i DGI, hvor nationale indsatser spiller sammen med lokale aktiviteter og sikrer at flere børn, unge, voksne og seniorer år for år bliver vindere i eget liv ved at være idrætsaktive. Jeg vil også have fokus på at sikre politisk opmærksomhed på foreningsidrættens kvaliteter i både et dannelses- og sundhedsperspektiv. Og jeg vil gerne opnå, at vi, i fællesskab, som folkelig idrætsbevægelse finder balancen mellem internt fokus på foreningsudvikling, landsdelsforeningernes styrker og demokratisk medleven. Samt udadvendt fokus på et stærkt samarbejde i Bevæg dig for livet,” siger Charlotte Bach Thomassen.

Charlotte Bach Thomassen er også medlem af DGI-byens bestyrelse og har bl.a. været jurymedlem i DM i Foreningsudvikling 2016. 

Mogens Kirkeby er kandidat

Til DGI’s årsmøde i november 2017 offentliggjorde Mogens Kirkeby sit kandidatur til formandsposten til DGI.

”Jeg vil gerne lede og være med til at udvikle Danmarks største breddeidrætsorganisation. Og jeg tror mine idrætspolitiske erfaringer fra idrætter, landsdelsforening og hovedbestyrelse, en åben ledelsesstil og min idrætsfaglige baggrund matcher det, som DGI har brug for de kommende år,” siger Mogens Kirkeby.

Mogens Kirkeby har været medlem af DGI’s hovedbestyrelse siden 2013. Han har bl.a. været politisk ansvarlig for løb, cykling og outdoor og har været medlem af den fælles Visionsgruppe for DGI’s og DIF’s vision Bevæg dig for livet. Siden 2011 har han desuden været medlem af DGI Storkøbenhavns bestyrelse. 

Det idrætspolitiske vi og os skal blive større

Hvad vil du gerne opnå, hvis du bliver formand for DGI?

”At det idrætspolitiske ’vi’ og ’os’ bliver større i DGI. Uanset om vi arbejder i en idræt, landsdelsforening eller hovedbestyrelsen, så ligger DGI’s styrke i at vi tager ansvar for hele DGI. Vores evne til at tage ansvar for helheden kommer til at definere DGI’s succes i årene fremover,” siger Mogens Kirkeby.

I sit civile liv er Mogens Kirkeby formand for ISCA, den internationale organisation for breddeidræt. Her arbejder han med at fremme vilkårene for breddeidrætten internationalt og udvikle ISCA’s medlemmer, som tæller mere end 200 breddeidrætsorganisationer.

Mogens Kirkeby er 54 år, bor i Birkerød, er gift og har tre børn. Han er uddannet i idræts og samfundsfag ved Københavns Universitet, er medlem af fire idrætsforeninger og aktiv på cykel og i løbesko. 

Formanden står i spidsen for DGI’s politiske arbejde

Det er de delegerede til DGI’s årsmøde, der i november 2018 skal stemme om, hvem der skal være formand for DGI. Kandidater til formandsposten kan melde sig helt frem til årsmødet.

DGI’s formand står i spidsen for den politiske ledelse af DGI og arbejder for, at DGI har gode relationer til regering og folketing, til landets kommuner og til DGI’s mange samarbejdspartnere.

Formanden sidder desuden for bordenden til DGI’s hovedbestyrelsesmøder og afgiver beretning på DGI’s årsmøde. Besøg i og tætte dialoger med DGI’s landsdelsforeninger og idrætsforeninger er også vigtige dele af jobbet. 

Formanden er på valg hvert andet år.